Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies 120 actes ompliran de tradició i novetats les Festes Majors de La Ràpita 2017

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

120 actes ompliran de tradició i novetats les Festes Majors de La Ràpita 2017

Les actuacions de La Tribu –amb el guitarrista rapitenc Elías Martínez-, Aspencat, Xeic i Pep Gimeno ‘Botifarra’, a més de reconegudes orquestres, o el 50è Homenatge a la Vellesa, entre les propostes destacades

La Ràpita ha engegat el compte enrere per viure, des del divendres 21 de juliol al diumenge 30, i amb el dia 15 com a prolegomen, un dels períodes més esperats del calendari: les Festes Majors de Sant Jaume 2017. El plenari municipal va aprovar aquest dijous el programa que permetrà submergir la població en una amplia gamma d’activitats, organitzades per la regidoria de Festes amb l'objectiu de satisfer les expectatives festives de tot tipus de públic, combinant tradició i també destacades novetats. Les actuacions de La Tribu –amb el guitarrista rapitenc Elías Martínez-, Aspencat, Xeic i Pep Gimeno ‘Botifarra’, a més de reconegudes orquestres, el 50è Homenatge a la Vellesa o el Reggae Picnic són alguns dels actes rellevants d’unes festes que tindran enguany com a pregoner Hernan Subirats, exdirector general de Pesca.

“Intentem aportar nous actes a un programa ja molt intens sense deixar perdre aquelles activitatsque són l’essència de les nostres festes o molt populars, de manera que tenim cura en combinar allò més tradicional i donar també cabuda a algunes novetats per tal que tothom trobi possibilitats per passar-ho bé”, va destacar en el decurs de l’aprovació plenària l’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós.

La setmana prèvia, com ja es va fer l’any passat, tindrà lloc al parc de Garbí l’acte de proclamació de les dames i pubilles i la coronació de la Reina, una nit especialment pensada per donar el màxim protagonisme a les xiquetes i joves representants de les entitats del poble escollides enguany per viure la festa major d’una manera especial.

Les festes arrencaran amb força la tarda de divendres 21, amb els primers actes pirotècnics, l’arribada dels bous, el primer capllaçat i la revetlla, i continuarà amb els concerts dels grups Xeic i Aspencat. Serà el tret de sortida a tot un programa que s’allargarà durant 10 dies i que inclou tots els elements d’interès de la festa: els bous, els àpats populars, els jocs tradicionals com ara campionats de botifarra, de morra, la ballada de jota, el festival de Rondalles, castellers, balls d’orquestra  i moltes altres propostes. Es dóna la circumstància que enguany l’Homenatge a la Vellesa, que se celebrarà dimarts 25, arriba a la 50ena edició, de manera que aquest serà un dels actes especialment entranyables.

Com a novetats, s’ha inclòs el ‘Reggae pícnic’ al jardí ubicat darrere el CAP, que tindrà lloc dilluns 24. L’endemà s’instal·larà un tobogan urbà al final de l’Avda. Pare Castro, on també dijous s’instal·larà un tobogan, en aquest cas aquàtic, una opció refrescant per passar la tarda que va tenir molt èxit l’any passat. A més a més, dissabte 29 de juliol se celebrarà una cursa d'obstacles.

El govern municipal convida tota la ciutadania a gaudir amb respecte i civisme d’estes festes que ben aviat alteraran la rutina diària del municipi.

Consulteu el Programa d'Actes Oficial de les Festes Majors 2017

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet