Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Arriben els primers turistes de creuer al port de Sant Carles de la Ràpita

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Arriben els primers turistes de creuer al port de Sant Carles de la Ràpita

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font; l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu; i el regidor de Turisme, Lluís Granero; han assistit aquest dimecres,16 de juliol, a l’arribada de l’Star Flyer, el primer creuer que visita el port de Sant Carles de la Ràpita, un fet històric que projecta el municipi i la seva destinació turística en el mapa dels creuers que fan rutes per la Mediterrània.
 
L’Star Flyer ha donat així el tret de sortida a l’activitat de creuers del port rapitenc amb més d’un centenar de passatgers, majoritàriament britànics i suïssos.
 
L’estimació de l’impacte econòmic per la zona d’aquest vaixell és d’uns 10.000 euros per escala, que és la despesa prevista dels passatgers en excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis. L’organització també calcula que en un port escala desembarca el 50% de la tripulació.
 
El de Sant Carles és el tercer port gestionat per Ports de la Generalitat amb tràfic de creuers que ja forma part dels itineraris de les companyies de creuers a la Mediterrània. Aquesta temporada els ports de Sant Carles de la Ràpita, Palamós i Roses rebran 53 escales de creuer i 41.000 passatgers. Així, s’estima que l’activitat creuerística generada pels tres enclavaments deixi aquest any un impacte econòmic d’uns 3 milions d’euros en el conjunt del territori.
 
Coincidint amb l’arribada del primer creuer, el president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat d’altres autoritats ha lliurat al capità de l’Star Flyer la metopa portuària per commemorar la seva primera escala al port de Sant Carles de la Ràpita, un acte habitual en aquest sector.
 
El veler Star Flyer de bandera maltesa té una eslora de 110 metres, una mànega de 15 metres, un calat de 5,7 metres de profunditat i un registre brut de 2.298 tones. La companyia Star Clippers ofereix als passatgers un maridatge entre la tradició nàutica i les vacances de luxe.    

 

 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet