Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Comencen les Jornades Culturals 2018

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Comencen les Jornades Culturals 2018

La inauguració d’Eufònic dona el tret d’inici a les Jornades Culturals de la Ràpita, amb més de trenta activitats programades durant el mes de setembre, amb especial intensitat durant la primera quinzena del mes en què també coincidiran amb les festes de la Mare de Déu de la Ràpita.

La biblioteca Sebastià Juan Arbó serà un dels grans centres on es duran a terme aquestes activitats. D’aquesta manera, la biblioteca acollirà durant tot el mes l’exposició ‘Pessigolles’, dedicada a la temàtica educativa i concretament al TDHA. A l’entorn d’aquesta exposició, hi haurà una sessió de contes per ainfants, en què s’explicarà la història ‘Biel, què et passa’, amb la presència d’Estela Tomàs, autora del conte. També s’hi presentaran dos llibres: Ebre, relats d’una batalla (el dimecres 12) i l’Epistolari Arbó-Sales (el dimarts 18); i la biblioteca també acollirà les sessions d’obertura de curs del Club de lectura, del Club de Poesia, del Club de lectura en anglès i del nou Club Llegim el teatre LiceuBib.

El cinema ocuparà un lloc important en aquestes Jornades Culturals amb diverses projeccions programades. Cineclub La Ràpita ens oferirà la possibilitat de gaudir amb ‘Mon oncle’, de Jacques Tati, aquest diumenge, i el dia 30 es podrà veure ‘Arrugas’. Entremig, el dissabte 22 la realitzadora i periodista Sofia Cabanes ens portarà els seus dos documentals: ‘Un ladrillo pa la historia’ i ‘Nueve días sin Fidel’. El dijous 20 tornarà el cicle Gaudí, amb la pel·lícula ‘Jean François i el sentit de la vida’. I per acabar-ho d’arrodonir el dissabte 15 i el diumenge 16 l’Auditori Sixto Mir acollirà la projecció de dos films de la sèrie Mazinger Z. Aquestes pel·lícules van encabides en un programa d’actes especial que ens portarà a l’Església Nova durant tot aquell cap de setmana una exposició de bèsties mecàniques, amb maquetes i models que faran les delícies de tots els fans de Mazinger Z.

L’Església Nova serà l’escenari un any més del cicle de conferències de les Jornades Culturals, que enguany portarà per títol ‘Viure de la terra’, i que comptarà amb Marcel Pasqualet, president de la Cambra Arrossera, i de Lluís Arbó, guarda rural municipal, com a ponents de les dues xerrades.

D’altres activitats d’aquest mes cultural són la trobada de gegants (el dissabte 15), una nit amb Mr Fernando Garcia al pavelló firal i a favor de l’associació Engrescats (el mateix dissabte 15), la vuitena edició d’Un concert per la Ràpita (el dilluns 10), una exposició a càrrec de l’Associació d’Artesans de la Ràpita, i una de les novetats d’enguany: un vermut amb barret el diumenge 16 a la plaça del Cóc.

Podeu consultar aquí el programa de les Jornades Culturals.

Podeu consultar aquí el programa de les Festes del Barri.

 

 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet