Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Divendres 9 de febrer s'enceten les V Jornades Gastronòmiques de La Galera

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Divendres 9 de febrer s'enceten les V Jornades Gastronòmiques de La Galera

Hi participen una dotzena de restaurants a La Ràpita, i també altres establiments a Alcanar, l'Ametlla de Mar i l'Ampolla

Dotze restaurants de La Ràpita participen enguany a la cinquena edició de les Jornades Gastronòmiques de La Galera, que s’inicien el 9 de febrer i s’allargaran fins al 4 de març i tindran lloc tant al nostre municipi com a Alcanar, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla. Este esdeveniment gastronòmic que posa en valor un dels crustacis més saborosos de la nostra costa, compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

En aquesta  nova edició, un total de 44 restaurants oferiran menús centrats en la cuina d’un marisc que s’ha revaloritzat molt en els últims anys, no en va té un gust especialment potent i suculent. Els restauradors rapitencs ja tenen els menús preparats per rebre comensals a partir de divendres.

“Són unes jornades que tenen un gran valor afegit i que estan impulsades per quatre ajuntaments i pel Patronat de Turisme de la Diputació, per tant són fruït de la unió d’esforços dels cinc organismes per dinamitzar la gastronomia del nostre territori, i aquesta col·laboració és ben valorada pels restauradors que hi participen. Parlem d'un esdeveniment culinari de primer ordre a l’entorn d’un producte molt identitari i autòcton de la nostra gastronomia”, ha destacat l’alcalde de La Ràpita i regidor de Turisme Josep Caparrós.

Els preus dels menús oscil·len entre els 34 i els 40 euros. Els àpats aniran maridats amb vins del territori com els de garnatxa blanca, de la DO Terra Alta.

A més a més, les empreses turístiques oferiran paquets que combinaran allotjament i activitats, a banda dels menús, per ampliar d'aquesta manera l'estada dels visitants al territori. En el cas de la Ràpita quatre hotels ofereixen escapades que inclouen el menú i la nit d’allotjament. L’Estació Nàutica ofereix packs de menús i rutes amb bicicleta o per les muscleres, amb l’opció d’afegir-hi també l’allotjament.

Un any més es realitzarà el concurs de fotografies a Instagram. Els participants a les jornades podran prendre imatges dels plats que degusten i publicar-les en aquesta xarxa social amb els hashtags #jornadesgalera i #terresdelebre, a més de geolocalitzar el restaurant on estan dinant. El premi del concurs consistirà en un menú de degustació per a dues persones a qualsevol dels restaurants adherits a les jornades.

La cinquena edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera referma el projecte Viles Marineres que, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre, promociona conjuntament aquests quatre municipis pesquers de la destinació. De fet, per aquest 2018 les poblacions d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita seran objecte de diverses campanyes a França i Guipúscoa, amb l'objectiu de potenciar els mercats de proximitat.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet