Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies El 16 de març es presentarà a La Ràpita el llibre "Quina Morra! El joc d'estratègia per als nous pirates"

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

El 16 de març es presentarà a La Ràpita el llibre "Quina Morra! El joc d'estratègia per als nous pirates"

La presentació de l'obra tindrà lloc a l'Església Nova

Divendres 16 de març tindrà lloc a l’Església Nova de La Ràpita la presentació del llibre “Quina morra! El joc d’estratègia per als nous pirates”, el cinquè títol de la Col·lecció l’Ermità, un llibre que acaba de sortir a la venda i que ens descobreix la morra, un joc d’estratègia que es juga amb les mans i que consisteix en endevinar el número que sumen els dits mostrats per dos adversaris. Un joc mil.lenari, que va viatjar per tot el Mediterrani i que a Catalunya va arrelar amb força a les Terres de l’Ebre i a poblacions com La Ràpita, on ha revifat gràcies a l’associació Morràpita, que és la impulsora d’aquest llibre.

Amb pròleg del reconegut folklorista Amadeu Carbó, Quina Morra! explica, de la mà de Rafa Balagué (membre de Morràpita), els orígens del joc, la seva història i la recuperació actual. I també ens dóna totes les claus per jugar-hi. A més a més, a través de cinc relats plens d’imaginació del jove escriptor rapitenc David G. Caballero, el lector podrà reviure on, qui i com es jugava a la morra en diferents èpoques del passat.

Tots els textos del llibre estan acompanyats per suggeridors dibuixos de l’il·lustrador Ferro, així com per imatges històriques i descriptives que ens ajudaran a entendre millor com es juga a aquest joc, senzill i apassionant.

La presentació pública del llibre, amb la col·laboració de les regidories de Cultura i de Joventut, tindrà lloc el proper divendres 16 de març a la tarda a i comptarà amb dues activitats:

18.30 h a la Plaça de l’Església Nova.: exhibició del joc de la morra a càrrec de membres de l’associació Morràpita.

19.30h a l’Església Nova: presentació del llibre.

La presentació comptarà amb l’assistència de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós i del president de l’associació Morràpita, Dani Portero. L’acte serà conduït per Amadeu Carbó i comptarà amb les intervencions de Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre; Rafa Balagué Baila, autor del llibre i membre de Morràpita i Norbert Tomàs Bilbeny, director d’Edicions Morera.

 
Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet