Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies El govern de la Ràpita aprova un pressupost d’11,2 milions en Junta de Govern

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

El govern de la Ràpita aprova un pressupost d’11,2 milions en Junta de Govern

Una prerrogativa de l'Arsal permet al govern de l'ajuntament rapitenc l'aprovació del pressupost del 2015 a través de la Junta de Govern, després que l'oposició tombés la proposta en el Ple.

El govern de la Ràpita aprova un pressupost d’11,2 milions en Junta de Govern L'Alcalde Joan Martín Masdéu

El govern municipal de CIU ha aprovat finalment el pressupost municipal del 2015 a través de la junta de govern local. Aquesta és una prerrogativa establerta a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (Arsal) que ha pres el govern rapitenc després que els grups de l’oposició van votar en contra del pressupost en un ple extraordinari, el passat 21 de gener, i tenint en compte que l’any passat el consistori ja va tenir els pressupostos prorrogats. 

Els grups de l’oposició al·legaren en el seu vot en contra que l’alcalde, Joan Martin Masdeu (CIU), no havia obert un procés de diàleg amb la resta de forces prèviament a l’aprovació del pressupost.

Els comptes del 2015 estan valorats en 11,2 milions d’euros i, segons l’alcalde de la ciutat, Joan Martín Masdeu, garanteixen la continuïtat de tots els serveis públics i de les subvencions destinades, fins al moment, a polítiques socials. Entre d’altres, inclouen una partida de 60.000 euros per a ajuts socials d’urgència per a famílies del municipi, així com una partida limitada de 220.000 euros per a obres sense concretar, “perquè siguin decidides pel govern que surti de les properes eleccions”, segons detalla Masdeu. Tot i això, el consistori té previst impulsar aquest 2015 diverses inversions que, segons l’alcalde, “vam planificar l’octubre passat per la via d’una modificació de crèdit en càrrec al romanent de tresoreria”. La partida més important correspon a la millora urbanística dels carrers Constància, Sant Isidre i avinguda Constitució, per un import de 429.089 euros. Es preveu la renovació de l’enllumenat, el clavegueram i tots els serveis, a més de la millora en la urbanització de l’entorn. El projecte està actualment en procés de licitació i es posarà en marxa en els propers mesos.

També es van destinar 308.550 euros a estudis i projectes tècnics per a la reparcel·lació del polígon industrial El Salt; i 200.000 euros per a la substitució de la gespa del camp de futbol de l’estadi municipal La Devesa.

D’altra banda, l’alcalde recorda que la partida d’ingressos s’ha vist reduïda en un milió d’euros, respecte al primer pressupost de la legislatura (2011), degut a la rebaixa de l’IBI. El tipus de gravamen d’aquest impost ha passat del 0,62 fixat el 2011 al 0,48 pel 2014 i 2015. A més, l’alcalde Joan Martín Masdeu ha destacat que la ràtio d’endeutament de l’ajuntament rapitenc és d’un 37,17%  del pressupost municipal, quan el límit màxim és d’un 110%.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet