Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies El Ple de la Ràpita rebutja la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

El Ple de la Ràpita rebutja la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials

L'Ajuntament ha suspès la seva agenda institucional com a mostra de rebuig i es suma a les concentracions socials

El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha acordat rebutjar la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials catalans, reclamar la seva llibertat i mostrar el seu compromís amb el dret a l’autodeterminació. Aquests són alguns dels deu punts que conté la moció conjunta de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Associació de Municipis per la Independència que s’ha portat a votació en un ple extraordinari aquest dilluns al vespre. La votació ha estat l’únic punt de l’ordre del dia i s’ha aprovat amb una majoria de 14 vots a favor d'ERC, JxCAT i Més Ràpita i 2 abstencions del PSC. Un regidor ha excusat la seva presència.

La moció aprovada per l’Ajuntament de la Ràpita constata la “indignació” que ha produït la condemna a penes d’entre 13 i 9 anys de presó per a sis exconsellers del Govern de la Generalitat, l’expresidenta del Parlament i els líders de les entitats sobiranistes. “El judici i la sentència ens han conduït a un estat d’absoluta excepcionalitat [...] l’Estat espanyol actua intentant abolir la pluralitat política i vulnera la legitimitat del poble de Catalunya a decidir el seu futur lliurement”, expressa la moció. 

A banda de mostrar el rebuig a la sentència i reclamar l’alliberament dels condemnats, la moció que han presentat conjuntament els grups municipals d’ERC, JxCAT i Més Ràpita, també reafirma el caràcter “pacífic i democràtic” del moviment independentista i exigeix al govern espanyol que “respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament”, entre altres acords. 

Un cop acabat el plenari, els regidors i el nombrós públic assistent s’han dirigit a la façana principal de l’Ajuntament per participar en la concentració convocada per l’Assemblea Nacional Catalana.

AGENDA SUSPESA

Com a primera mostra de rebuig, l’Ajuntament de la Ràpita ha suspès aquest dilluns la seva agenda institucional. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha qualificat la sentència de “brutal”. Caparrós  considera que s’ha “trencat qualsevol pilar democràtic que pogués tenir l’Estat espanyol” i que a partir d’ara “comença una nova etapa en el procés d’alliberament nacional de Catalunya però també de la repressió brutal de l’Estat espanyol”. 

Això constata, segons l’alcalde de la Ràpita, que l’Estat ha rebutjat la via del diàleg i només aposta per la repressió, “ja sigui física com vam patir a la Ràpita l’1 d’octubre o judicial com s’ha demostrat avui”. Per això, Caparrós ha afirmat que “l’única opció que hi ha per resoldre el conflicte que tenim a Catalunya és la democràtica i pacífica: dialogar, fer política i votar”.

 

Consulta la moció aquí

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet