Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies En marxa la consulta dels pressupostos participatius a La Ràpita

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

En marxa la consulta dels pressupostos participatius a La Ràpita

Fins aquest diumenge 16 de juliol, la ciutadania pot votar per decidir a quin projecte invertir 100.000 euros del pressupost municipal d'enguany

Des d’aquest dimecres i fins diumenge 16 de juliol, els veïns de la Ràpita poden participar en les votacions dels primers pressupostos participatius organitzats per l'Ajuntament per decidir a quin projecte destinar una partida de 100.000 euros de la inversió municipal prevista per a enguany.

La ciutadania pot escollir entre tres opcions explícites, proposades pels grups municipals, que són: d'una banda, la creació d’un aparcament d’autocaravanes, un espai habilitat per tal que puguin estacionar de forma regulada els usuaris d’autocaravanes que arriben al municipi, un segment turístic en alça. Una segona opció és la peatonalització del carrer Pou de les Figueretes, per tal d’adequar aquest lloc històric de la població com a espai de trobada, tot traslladant-hi, rehabilitat, el pou ubicat al darrera del mercat municipal. La tercera és la remodelació de l’avinguda dels Esports, amb l’arranjament de les rotondes existents en aquest eix viari cèntric de la ciutat.

Finalment, els ciutadans que vegin prioritaris altres projectes, també poden indicar la seva pròpia opció al quart apartat: altres inversions. Amb aquesta consulta el govern local pretén incentivar la participació ciutadana i apropar la gestió municipal a la població. “Som conscients que aprofundir en els mecanismes de democràcia participativa és una petició ciutadana insistent i a més del tot legítima perquè ha de millorar la connexió entre la gestió pública i el sentir de la gent, que en definitiva és a qui va destinada aquesta gestió, de manera que aquest govern té clara la voluntat de fomentar els processos participatius i a partir d’avui en tenim una nova oportunitat, que permetrà destinar la partida més important de la inversió d’enguany dels pressupostos municipals a aquell projecte que esculli la ciutadania rapitenca”. És el que ha destacat l’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, en el moment de dipositar la seua papereta a l’urna habilitada a la planta primera de l’Ajuntament, una de les tres seus on la ciutadania pot votar en aquest procés.

Així, durant quatre dies, del 12 al 16 de juliol, les persones que vulguin participar poden acudir amb les paperetes i dipositar-les als llocs habilitats, que són l’Ajuntament (en l’horari de 8 a 15 hores), la biblioteca municipal (dimecres i divendres de 8 a 15 hores i dijous de 10 a 13.30 i de 14 a 20) i l’Oficina municipal de Turisme (de dimecres a diumenge de 9.30 a 14 i de 17 a 20).

El recompte es farà el 17 de juliol a les 13 hores en un acte públic a la sala de juntes de l’Ajuntament. Poden participar en la consulta les persones que hagin complit setze anys a data 12 de juliol i que estiguin empadronades al municipi de manera continuada com a mínim des de fa un any. 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet