Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Enllestits els treballs de neteja dels barrancs de l’Aljub i del Suís

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Enllestits els treballs de neteja dels barrancs de l’Aljub i del Suís

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de La Ràpita i l’Agència Catalana de l’Aigua han dut a terme les tasques de desbrossament i recollida de residus en aquests espais

L’Agència Catalana de l’Aigua i  la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de La Ràpita, han portat a terme treballs de neteja dels barrancs del Suís i de l’Aljub. Les tasques de desbrossament i recollida de residus de trams d’aquests dos barrancs, que es venen fent en els últims anys al desembre, s’efectuen amb l’objectiu principal de reduir el risc d’inundacions.

Les tasques han consistit en el triturat i eliminació de matèria vegetal de les lleres i espais adjacents, respectant les espècies autòctones d’interès botànic. També s’han retirat objectes de diversa volumetria abocats il·legalment i altres residus, per tal que no es formin embassaments, es garanteixi la fluïdesa de les aigües i es redueixi el risc d’inundacions en cas de fortes pluges. 

Aquestes actuacions, que afecten barrancs, aigüeres, desaigües i sortides de col·lectors,  pretenen minimitzar també el risc d’incendis i estan emmarcades en el Programa de Manteniment i Conservació de Lleres 2017.

El barranc de l’Aljub ha estat netejat per evitar els desbordaments d’aigua per les vores en cas de fortes avingudes  i prevenir que s’embossin els ponts sota la carretera N340. Alguns veïns també han col·laborat netejant els seus llindars. Igualment s’ha treballat al barranc del Suís en el tram de partició amb el terme d’Alcanar i, aigües amunt,  en ramals del terme de la població veïna.

L’Ajuntament ha proporcionat mitjans i personal per a efectuar la retirada i transport a la deixalleria de les restes vegetals i dels residus procedents dels barrancs, convenientment separats per al tractament que pertoca en cada cas.

La regidoria de Medi Ambient fa  una crida a la població per a que ajudi a mantenir nets  el barrancs i s’abstingui de fer abocaments, que són il·legals i poden comportar sancions, i constitueixen un perill per a la gent i, molt particularment,  per als treballadors de les brigades que porten a terme aquestes feines. Els barrancs són patrimoni d’ús públic i tenen un gran valor ecològic, una considerable  importància per al medi natural, per fer activitats de lleure i són essencials per a la prevenció de desastres naturals.

Els usuaris domèstics tenen a la seua disposició un servei de retirada de voluminosos i deixalleria municipal, on els residus són tractats convenientment conforme a la normativa vigent  referent a residus.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet