Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Gairebé 200 estudiants rapitencs reben ajuts al transport

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Gairebé 200 estudiants rapitencs reben ajuts al transport

L'Ajuntament de la Ràpita comença a fer efectius els pagaments

Un total de 191 estudiants rapitencs es poden beneficiar enguany dels ajuts al transport que atorga l’Ajuntament de la Ràpita per sufragar les despeses de desplaçament lligades als estudis de cicles formatius de grau superior i estudis universitaris. El Consistori ja ha començat a fer efectius els pagaments. En l’últim exercici, s’han destinat 33.000 euros a aquests ajuts, als quals es poden acollir estudiants d’entre 18 i 25 anys empadronats al municipi durant els últims cinc anys i que tinguin la sol·licitud aprovada.

“L’objectiu d’aquests ajuts es pal·liar d’alguna manera des de l’Administració local el greuge que comporta per als estudiants i les seues famílies haver d’afrontar les despeses que comporta el fet d’haver de desplaçar-se a les àrees on l’oferta d’estudis és extensa, normalment a les grans capitals”, ha explicat el regidor d’Ensenyament, Àlex Cervera.

L’import d’aquestes beques convocades anualment per la regidoria d’Ensenyament és l’equivalent a multiplicar per un 1,5 euros els quilòmetres de distància entre el lloc on es cursen els estudis i la població de La Ràpita. En qualsevol cas, la subvenció concedida no és inferior als 50 euros ni excedeix els 300 euros, sempre sense superar la partida pressupostària prevista, perquè si així fos les bases ja preveuen una distribució proporcional entre totes les sol·licituds admeses.

Els requisits, entre altres, demanen estar empadronat i residir al terme de La Ràpita de manera continuada durant els últims 5 anys, tenir entre 18 i 25 anys en el moment de la matrícula, i estar matriculat en cicles formatius de grau superior o estudis universitaris en el curs pertinent, en aquest cas el 2017-2018. En aquesta convocatòria s’havien presentat 201 peticions, però una desena havien estat denegades per incompliment d’algun dels requisits fixats en les bases de manera que finalment han estat 191 els estudiants becats per sufragar despeses de transport. 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet