Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies L’Ajuntament de la Ràpita aprova un pressupost d’onze milions i mig d’euros per al 2019

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

L’Ajuntament de la Ràpita aprova un pressupost d’onze milions i mig d’euros per al 2019

“Es tracta d’uns pressupostos basats en el control de la despesa pública, la cerca de l’eficiència i l’eficàcia", ha afirmat el regidor d'Hisenda, Albert Salvadó. ERC, Solidaritat, ICV i la regidora no adscrita voten favorablement, i CiU, Més Ràpita i el PSC, en contra.

L’Ajuntament de la Ràpita va aprovar divendres un pressupost municipal per al 2019 d’11.543.795 euros (un 2,64% més que l’any anterior), avalat pels vots favorables d’Esquerra Republicana, Iniciativa per Catalunya-Verds, Solidaritat Catalana i la regidora no adscrita. Per contra, Convergència i Unió, Més Ràpita i el Partit Socialista van votar-hi en contra. D’entre els aspectes més significatius, el govern municipal destaca la gradual però continuada reducció de l’endeutament, que se situarà al 13,6%, lluny del rati del 52% de l’inici de legislatura.

“Es tracta d’uns pressupostos basats en el control de la despesa pública, la cerca de l’eficiència i l’eficàcia, que tenen com a objectiu que aquest Ajuntament sigui una Administració ben gestionada i solvent, que redueix el seu endeutament i que es regeix per l’equilibri pressupostari”, ha afirmat  el regidor d’Hisenda, el republicà Albert Salvadó.

La proposta pressupostària aprovada contempla, respecte al de l’any en curs, una reducció dels ingressos en 300.000 euros en relació als impostos directes, en consonància amb la congelació de l’Impost de Béns i Immobles. Per contra, es recaptaran 235.000 euros més a través de l’impost de Construccions i taxes, fet que revela un increment de l’activitat.

Pel que fa a despeses, es retallen 200.000 euros en despesa de personal i s’apuja la despesa corrent en 300.000 euros, “perquè en ser any electoral, el govern vol deixar dimensionada esta despesa per tal que el govern entrant, sigui el que sigui, no haja de patir per modificacions no previstes”, ha assegurat Salvadó.

Pel que fa al capítol d’inversions s’hi destinaran aquest proper 2019, 313.000 euros. Una de les inversions més destacades serà per a l’ampliació del cementiri municipal i també per al projecte d’enderroc de les cases del carrer Constància.

Mentre que els portaveus de Solidaritat, Àlex Cervera; d’ICV, Maria Jesús Garcia; i la regidora no adscrita, Conxi Vizcarro, van atorgar als nous comptes el seu vot positiu, els partits a l’oposició s’hi van oposar. Joan Martin Masdeu (CiU) ha afirmat que “els nous comptes no impliquen dinamització econòmica ni veiem la regeneració que havia promès el govern a principis del mandat”. Rosa Anglés (PSC) ha argumentat el seu vot contrari en el fet que “no he vist reflectida en els pressupostos la voluntat de desenvolupar estratègies polítiques socials ni econòmiques”. Finalment, Pedro Hernández (Més Ràpita), ha apuntat que “després d’estudiar-los fil per randa hem vist que no eren allò que volíem que es fes pel poble, i encara que hi ha coses positives, altres no ens agraden”. 

El ple de divendres també va aprovar sengles propostes d'alcaldia de suport a la Resolució 92/XII del Parlament de Catalunya sobre la recuperació de la convivència, i a favor de l'absolució presos polítics. D'altra banda, Més Ràpita va retirar la seva proposta sobre la carretera TV-3408, mentre que la referent a la carretera del Poble Nou-Trabucador va obtenir el suport unànime dels grups. Així mateix va ser aprovada una proposta del PSC sobre el sistema sanitari públic.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet