Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies L’Ajuntament de la Ràpita comença a obrir actes d’infracció per mal ús dels contenidors de la brossa

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

L’Ajuntament de la Ràpita comença a obrir actes d’infracció per mal ús dels contenidors de la brossa

Després de la campanya informativa duta a terme sobre el dipòsit de la brossa, agents de la Policia Local han començat a expedir sancions aquesta setmana

Després de la campanya informativa sobre el bon ús dels contenidors de la brossa duta a terme per l’Ajuntament de la Ràpita i en aplicació de l’ordenança de Civisme, aquesta setmana s’ha començat a sancionar les persones que cometen infracció a l’hora de dipositar la brossa. Agents de la Policia Local fan rondes de vigilància des de dilluns per localitzar els infractors i expedir les corresponents sancions. D’aquesta manera, la regidoria de Governació vol acabar amb les molèsties que provoca la mala pràctica a l’hora de dipositar la brossa, especialment a l’estiu, quan poden aparèixer més fàcilment problemes de salubritat degut a les altes temperatures, que se sumen a la imatge de brutícia que ofereixen les illes de contenidors. L’augment de la població a l’estiu, a més, multiplica el problema, de manera que l’Ajuntament vol incrementar els esforços per acabar amb aquesta situació.

“Molta gent té comportaments incívics a l’hora de dipositar la brossa i després de la campanya informativa que vam dur a terme per informar dels aspectes de l’ordenança de civisme que fan referència a aquesta qüestió, creiem que ha arribat l’hora de fer un pas més i aplicar les sancions previstes perquè veiem que serà la manera més efectiva de conscienciar la ciutadania de la necessitat de fer un bon ús dels contenidors”, ha afirmat la regidora de Governació, Conxi Vizcarro.

En els primers 3 dies de l’aplicació de sancions, la Policia local ha aixecat 12 actes d’infracció. “Demanem respecte a l’ordenança perquè a més de la imatge que estem oferint tots com a poble, que no ens agrada a ningú, això també comporta haver de reforçar els efectius de la Policia Local just en una època de l’any en què s’incrementa la població”, ha apuntat Vizcarro.

Com a mesura addicional, l’Ajuntament de la Ràpita també s’ha posat en contacte amb el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, l’organisme que ofereix el servei mancomunat de recollida, per tal que s’apliquin mesures de reforç a la neteja de les àrees de contenidors. Així, en dos torns (al matí i a la tarda), amb una furgoneta s’ofereix un servei de recollida addicional de les bosses que han quedat fora dels contenidors, que se suma a la recollida ordinària nocturna dels camions.

La regidoria de Governació demana a la població que prengui consciència de la necessitat d’actuar amb civisme, especialment en aquelles qüestions que tenen repercussió directa sobre la convivència ciutadana i la imatge del municipi, com és el cas.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet