Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies L’Ajuntament de la Ràpita es pronuncia contra la construcció d’un nou macroabocador a la Ribera d’Ebre

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

L’Ajuntament de la Ràpita es pronuncia contra la construcció d’un nou macroabocador a la Ribera d’Ebre

El ple també aprova delegar al consell comarcal del Montsià la gestió de les competències sobre control de plagues

L’Ajuntament de la Ràpita s’ha pronunciat en el ple ordinari de gener contra la construcció d’un macroabocador a la Ribera d’Ebre, una oposició que va sumant adeptes entre ajuntaments i consells comarcals ebrencs. El no a l’abocador va ser un dels temes destacats de la sessió plenària, en què també es va aprovar la delegació de competències al consell comarcal del Montsià per a la gestió de les mesures de control de les plagues, així com l’adhesió a la marca Viles Marineres.

Al front comú d’alcaldes de la Ribera d’Ebre contra el macroabocador a Riba-roja d’Ebre es van sumant altre ajuntaments i consells comarcals del territori, contraris a un projecte que, sostenen, no té repercussió només local sinó que afecta al model de territori. La Ràpita també ha aprovat una moció inicialment presentada per Esquerra i subscrita finalment per tots els grups de rebuig a la instal·lació.

Així mateix, tots els grups han donat suport a la delegació al consell comarcal del Montsià, un any més, de les competències en matèria de salubritat pública, relacionada amb els tractaments contra les plagues.

En el ple s’ha aprovat també per unanimitat una proposta del PSC en suport a les mesures del Pacte d’estat contra la violència de gènere. La regidora ecosocialista Xus Garcia ha anunciat en aquest punt que l’àrea d’Atenció a les Persones treballa en un protocol contra la violència de gènere que inclourà, entre altres mesures, l’establiment d’un punt lila al poble per festes.

Així mateix han tirat endavant sense vots contraris ni abstencions les dos propostes de CiU, una per reforçar la disponibilitat de desfibril·ladors als edificis municipals i la segona sobre la modificació de l’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals

Finalment el pla s’ha posicionat a favor d’adherir-se a la marca Viles Marineres, l’únic punt mo aprovat per unanimitat, perquè el Partit Socialista s’hi ha abstès.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet