Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies L’Ajuntament de la Ràpita se suma al pacte contra la segregació escolar

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

L’Ajuntament de la Ràpita se suma al pacte contra la segregació escolar

L'alcalde, Josep Caparrós, i el regidor d'Ensenyament, Àlex Cervera, van assistir dilluns a l'acte de signatura

Més de 100 ajuntaments catalans, entre ells el de la Ràpita, han signat el Pacte contra la Segregació, impulsat pel Síndic de Greuges conjuntament amb el Departament d’Educació. Al pacte també s’han adherit la majoria de representants de l’arc parlamentari i institucional. A l’acte de signatura que va tindre lloc dilluns hi va assistir l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, acompanyat del regidor d’Ensenyament, Àlex Cervera, i va estar presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, i pel Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

I és que d'ençà de l'any 2017 el Síndic de Greuges i el Departament d’Educació han treballat conjuntament amb la voluntat de promoure polítiques de lluita contra la segregació escolar, des de la corresponsabilitat dels diferents actors que intervenen en l'àmbit educatiu. Precisament, el titular d’Educació va remarcat el paper dels ajuntaments per lluitar contra la segregació.

El pacte signat inclou 30 actuacions i 189 mesures concretes en nou àmbits. Alguns dels àmbits d’actuació són l’aprovació d’un nou decret en el procés d’admissió –i el qual ja s’està elaborant-, o les orientacions relacionades amb la programació de l’oferta. També l'establiment d'una proporció màxima d'alumnat amb necessitats educatives específiques per centres d'una mateixa zona -a través d'una nova normativa d'admissió-, i la millora de la distribució d'alumnat entre centres.

Respecte al nou decret d’admissió d’alumnat, el conseller va explicar que hi haurà un tractament idèntic per totes les escoles del Sistema Educatiu de Catalunya, una reserva de places que permeti que els alumnes nouvinguts no incrementin la segregació pel fet de no estar equitativament distribuïts en els centres.

També es preveu el desplegament de mesures com ara la proporció màxima d'alumnat amb necessitats educatives específiques per centre d'una mateixa zona, l'oficina electrònica de preinscripció, la publicació de quotes i règim legal, i la protecció dels centres d'alta complexitat (no-escolarització matrícula viva, etc.).

Alhora, es regularà la detecció d'alumnat amb necessitats educatives específiques o s’introduiran instruments adreçats a evitar els fraus, com ara preveure majors exigències d’acreditació del criteri de proximitat per a l’alumnat que modifica la seva residència padronal just abans d’iniciar el curs escolar.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet