Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies L’Ajuntament farà un reconeixement al poble de la Ràpita i inaugurarà un monòlit amb el nom de la plaça 1 d’octubre

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

L’Ajuntament farà un reconeixement al poble de la Ràpita i inaugurarà un monòlit amb el nom de la plaça 1 d’octubre

L’acte institucional, coincidint amb el primer aniversari del referèndum, començarà a les 20 hores

L’Ajuntament de la Ràpita durà a terme un acte institucional de reconeixement al poble rapitenc el proper dilluns, coincidint amb el primer aniversari de l’1 d’octubre. En aquest acte s’inaugurarà un monòlit a la plaça 1 d’octubre, la mateixa on hi va haver la càrrega policial, per commemorar aquells fets.

En la memòria de tots els rapitencs segueixen gravades les escenes del que va succeir davant el pavelló firal, on ara fa un any hi havia preparades les urnes per a les votacions del referèndum sobre la independència de Catalunya. Un acte massiu des de primera hora del dia, cívic i pacífic, que va ser estroncat per la càrrega policial amb la intenció d’impedir el vot i confiscar les urnes. El reconeixement a la defensa del poble de la Ràpita per exercir el seu dret, tot i les dificultats, amb una vuitantena de persones ferides, serà l’eix de l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de la Ràpita a la plaça 1 d’octubre, com se li anomena per acord de la junta de portaveus, on s’inaugurarà un monòlit que recordarà els fets en aquest primer aniversari.

“Aquest acte institucional, durant el qual s’inaugurarà un monòlit que posarà nom d’1 d’octubre a la plaça, tal com es va acordar administrativament per acord de la junta de portaveus, té com a principal objectiu fer un reconeixement al poble de la Ràpita, per l’actitud,  el convenciment, la fermesa i la demostració d’orgull de poble i de país que va fer per defensar els drets i les llibertats aquell dia d’ara fa un any”, ha afirmat l’alcalde de la Ràpita.

Està previst que l’acte institucional comenci a les 20 de la tarda. 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet