Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies L’Ajuntament i Repsol signen un conveni per restaurar i exposar nous objectes al Museu de la Mar de l’Ebre

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

L’Ajuntament i Repsol signen un conveni per restaurar i exposar nous objectes al Museu de la Mar de l’Ebre

L’aportació de 4.900€ per part de la companyia es repeteix des de 2015 com a part de la seva vinculació empresarial a la costa del delta de l’Ebre

L’ajuntament de la Ràpita i la companyia energètica Repsol han signat un any més un conveni de col·laboració per donar suport al Museu de la Mar de l’Ebre. En aquesta ocasió, el projecte consisteix a restaurar objectes de gran valor etnogràfic conservats a les col·leccions del Museu per tal de poder-los exposar al públic. El projecte, que inclou la confecció de noves carteles, està valorat en 6.195,20€, dels quals Repsol n’aportarà 4.900€.

D’aquesta forma, l’exposició permanent del Museu de la Mar de l’Ebre de la Ràpita es veurà ampliat amb noves peces que expliquen el passat marítim del nostre territori. Es tracten de bales de canó, un antic rastell de mariscador i una metxa d’un far, abans que aquests funcionessin amb electricitat. Les peces s’estan restaurant actualment i en les pròximes setmanes s’instal·laran els a les vitrines del museu, amb noves carteles que reflecteixin la col·laboració de Repsol. Al mateix temps, això permetrà substituir altres objectes prestats pel Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha agraït a Repsol la seva col·laboració durant els últims cinc anys que ha permès fer un seguit d’actuacions de millora i ampliació del Museu de la Mar de l’Ebre amb l’objectiu de seguir renovant l’interès del públic. Segons Caparrós, aquesta col·laboració “és una decisió compartida entre l’Ajuntament i l’empresa, i té molta lògica que estigui vinculada al Museu de la Mar de l’Ebre perquè és coneguda la vinculació de Repsol amb la nostra mar per mitjà de la plataforma Casablanca”.

Per la seva banda, Helena Izaguirre, directora de la Unitat de Negocis de Repsol, ha subratllat que l’interès de l’empresa amb aquesta col•laboració naix per l’element en comú que tenen amb la Ràpita: el mar. “És un goig veure com ha anat creixent la col·lecció del Museu de la Mar, que cada cop és més representativa del que és el mar de l’Ebre”, ha apuntat Izaguirre.

Aquest és ja el cinquè conveni de col·laboració que signen l’Ajuntament de la Ràpita i la companyia Repsol amb l’objectiu d’ampliar i millorar l’exposició del Museu de la Mar de l’Ebre. En altres ocasions, s’ha impulsat la traducció de continguts del museu o per realitzar un audiovisual interactiu sobre el far de l’illa de Buda.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet