Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, visita les drassanes Nicolau de la Ràpita, cremades en l’incendi del passat 16 de juny

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, visita les drassanes Nicolau de la Ràpita, cremades en l’incendi del passat 16 de juny

Va reunir-se amb els propietaris, Miquel Nicolau i el seu fill, acompanyada de l’alcalde, Josep Caparrós, el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, i el director dels serveis territorials del DARP a l’Ebre, Ferran Grau.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, va visitar divendres les instal·lacions cremades de construccions navals Nicolau per conèixer “in situ” els greus efectes de l’incendi que va devastar aquestes històriques drassanes rapitenques i per parlar amb els propietaris i altres representants institucionals sobre com encarar el futur. La consellera, que durant la seva estada al municipi també va signar al llibre d’honor de l’Ajuntament, va fer la visita acompanyada de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós; el director general de Pesca de la Generalitat, Sergi Tudela; i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre Ferran Grau, entre altres autoritats.

Es tractava, va explicar la consellera d’Agricultura, de fer allò que estigui a les mans de les Administracions per donar suport a les drassanes Nicolau, que van quedar del tot cremades en l’incendi del passat 16 de juny. “Aquestes eren unes de les drassanes més importants del país i m’atreviria a dir que de l’Estat espanyol, i hem de fer el possible per donar recolzament a una empresa d’aquestes característiques pel que representa, escoltar els seus propietaris i sumar sinèrgies per a que torni a ser una altra realitat per al Delta, per a la Ràpita i per al nostre país”, va destacar la consellera.

Per la seva banda, l'alcalde va afirmar en la mateixa línia que "Construccions Navals Nicolau és una empresa emblemàtica i centenària fruit de l'empenta i la lluita de diverses generacions i cal treballar conjuntament per buscar els ajuts que calgui per fer que torni a l'activitat ben aviat".

La família Nicolau va deixar palès l’esforç de generacions, des de la seua fundació el 1917, per arribar a ser la constructora naval que era i va recordar que el foc no va ser degut a una negligència seva ni el mal estat de les instal·lacions elèctriques, sinó que va començar a l’exterior. També han volgut agrair “la col·laboració de les diverses administracions des d’un primer moment”, així com dels treballadors, clients i veïns de la Ràpita. “Tenim molts suports de tothom i això ens dona molts ànims per continuar, ara caldrà veure com es concreta el possible ajut que esperem puguin arribar de de l’Administració per recuperar l’activitat d’una empresa centenària”, van afegir.

Durant la seva estada, Jordà va ser rebuda a l'Ajuntament per membres del Consistori, i tot seguit va deixar la seva signatura al llibre d'honor, amb una sentida dedicatòria en record al poble de la Ràpita pels fets de l'1 d'Octubre. 

 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet