Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La Ràpita acull la Jornada Platges Sostenibles per dibuixar el futur del turisme familiar

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita acull la Jornada Platges Sostenibles per dibuixar el futur del turisme familiar

La Diputació de Tarragona organitza la jornada en què s’han tractat temes vinculats al urbanisme i la sostenibilitat de els platges

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha organitzat aquest dimarts a la Ràpita la Jornada Platges Sostenibles, en el marc de l'operació Platja innovadora del PECT turisTIC en família. La sala d’actes de la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó ha reunit els responsables de turisme dels municipis amb platja de les Terres de l’Ebre per tal de tractar temes vinculats a la gestió mediambiental de les platges.

La jornada s’ha dividit en dos apartats. El primer ha girat entorn la gestió urbanística de les platges sota els criteris de la “ciutat jugable”. És a dir, la creació d’un entorn incisiu i respectuós amb el medi ambient que respon també a les necessitats i dinàmiques dels infants. L’explicació d’aquest concepte ha anat a càrrec de Labaula Cooperativa d’Arquitectes.

A continuació, s’ha presentat el projecte europeu MITOMED+, liderat per la Universitat de Girona, i que consisteix en la implementació d’un conjunt d’indicadors que  mesuren el grau de sostenibilitat turística de les platges. L’encarregat d’explicar aquesta eina d’avaluació ha estat el Dr. Lluís Prats, Director de l’Institut de Recerca en Turisme de la Universitat de Girona.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha donat la benviguda als assistents a la jornada i a agraït al Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona que es donin a conèixer als municipis “eines i conceptes que ens proporcionen informació contrastada i certificada per després poder prendre les millors decisions”.

Caparrós ha subratllat també el compromís de la Ràpita amb el turisme familiar i sostenible, posant en valor que els espais naturals del nostre entorn, com són el delta de l’Ebre i la badia dels Alfacs, “ens ajuden a desenvolupar aquest nínxol de turisme familiar de platja”.

Per la seva banda, la Directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero, ha explicat que l’objectiu del projecte Platja Innovadora és “la creació d’una xarxa de platges intel·ligents a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, que estiguin interconnectades a temps real i que donin informació de servei i d’activitats per poder fer amb la família”.

Platja Innovadora és una de les tres operacions – juntament amb Patrimoni cultura i Vinya en família – que promou el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família, liderat per la Diputació de Tarragona i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet