Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La Ràpita celebra la I Festa de la Sega al Centre d’Interpretació del Cultiu de l’Arròs de la Fundació Plegadis

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita celebra la I Festa de la Sega al Centre d’Interpretació del Cultiu de l’Arròs de la Fundació Plegadis

Tindrà lloc el dissabte 8 de setembre, amb col·laboració de l’Ajuntament i la Cambra Arrossera del Montsià

La Ràpita acollirà la primera Festa de la Sega al Centre d’Interpretació del Cultiu de l’Arròs de la Fundació Plegadis, entitat organitzadora amb el suport de l’Ajuntament rapitenc i la Cambra Arrossera del Montsià. Es tracta d’una activitat molt arrelada al territori, que pretén rememorar la metodologia tradicional de la sega de l’arròs, típica del Delta de l’Ebre.

La primera Festa de la Sega de l’Arròs de La Ràpita s’iniciarà a partir de les 9 del matí, d’aquest dissabte 8 de setembre, i s’allargarà fins a les 13.30 hores. L’esdeveniment, d'entrada gratuïta, és obert a tothom i a tot tipus de públic, tot i que està molt focalitzat en les activitats lúdiques en família. La jornada oferirà un gran ventall d’activitats, així com una primera part experimental basada en la sega de l’arròs, al voltant de la Fundació Plegadis, i una segona part d’activitats ambientals, tals com l’anellament científic d’ocells, seguiment de les tortugues d’estany alliberades durant la I Festa de la Plantada de l’Arròs, observació de les “Mifes” i, també, la pràctica de jocs tradicionals.

Tota la celebració d’aquesta primera Festa de la Sega de l’Arròs es viurà al Centre d’Interpretació del Cultiu de l’Arròs, un espai creat per part de la Fundació Plegadis, amb el ferm objectiu de vetllar per una preservació adequada d’aquesta tasca agrònoma, tan vinculada al territori, fomentar la seva pràctica tradicional, coneixements i divulgació cultural.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet