Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La Ràpita consolida una programació cultural estable que treu partit de l’Auditori Sixto Mir

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita consolida una programació cultural estable que treu partit de l’Auditori Sixto Mir

Una trentena d’espectacles per escollir i per omplir el semestre de cultura i sense sortir del poble. Avui s’ha presentat la nova programació cultural de la Ràpita, que consolida els espectacles de gran format gràcies a les possibilitats que ofereix l’Auditori Sixto Mir (ASM).

La programació cultural de la Ràpita aconsegueix consolidar els espectacles de gran format gràcies a les possibilitats que ofereix l’Auditori Sixto Mir (ASM). Aquesta temporada de gener a juny de 2020, l’equipament acollirà una programació estable d’arts escèniques, música i cinema. Així, la regidoria de Cultura organitza a l’ASM una desena d’espectacles, més tots aquells actes que porten es porten a terme als altres equipaments culturals del municipi.

 L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat que la programació del semestre “permet consolidar l’aposta decidida que el govern municipal vam fer per la cultura, un dels pilars fonamentals de la societat, com ho és l’educació o la salut, una aposta que vam aplicar fent els equipaments necessaris i ara omplint-los de cultura”. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Èrika Ferraté, ha afirmat que “la voluntat és facilitar l’accés a la cultura a tots els membres de la família, des dels petits als grans i posar els equipaments a l’abast de tothom per tal que els puguem gaudir”. Com a exemple d’este afany per posar la cultura a l’abast de tots, Ferraté ha informat que es posa en venda per tercera vegada el carnet cultural, que per 25 euros ofereix descomptes i invitacions en els espectacles organitzats per la regidoria i altres obsequis culturals.

 Aquesta nova temporada, l’Auditori Sixto Mir segueix apostant per una programació variada d’arts escèniques. Destaca la nova visita del Ballet de Moscou, que després de l’èxit aconseguit amb ‘El Trencanous’ aquest passat novembre, tornarà amb el clàssic de Txaikovksi ‘El llac dels cignes’ (24 de maig). Les entrades ja es poden adquirir anticipadament a www.4tickets.es.

Pel que fa a teatre, la companyia T-Atraco Teatre torna a la Ràpita amb ‘La Quarta Via’ (23 de febrer), una comèdia esbojarrada amb rerefons polític, i amb l’espectacle de màgia ‘Amazing’, (5 d’abril) amb la màgica Melanie, coneguda arran d’haver participat al programa de TVE ‘Pura magia’ i a la darrera edició de ‘Got Talent’, a T5. El grup de teatre local Xip Xap també estrenarà un nou espectacle. Després dels recents èxits de ‘Dones de matrícula’ i ‘Nom som ningú’, arriba ‘Un crit valent’ (10 de maig), uns comèdia dramàtica que parla de pares i fills des dels sentiments i les passions.

L’Auditori Sixto Mir serà l’escenari també de dos concerts d’artistes del territori que presenten disc. Per una banda, l’ampostí Rampaire (1 de febrer), amb el disc ‘L’era de les revolucions’. I per l’altra, Montse Castellà amb ‘Punts de llibre’ (8 de març), un treball en què -a banda d’onze temes propis- la cantautora tortosina posa música a poemes de Miquel Martí i Pol o Zoraida Burgos.

La música independent i de petit format del festival Selectes torna al Sixto Mir (18 d’abril), amb un cartell que pròximament anunciarà l’associació Petit Comitè. La banda de l’Agrupació Musical Rapitenca i la corals Veus dels Alfacs oferiran els seus concerts de primavera els pròxims mesos.

La programació cultural estable de la Ràpita també inclou el teatre familiar. Els més petits podran gaudir de ‘Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?’ (25 de gener), un espectacle dirigit per Paco Mir (Tricicle); ‘Rateta’ de Campi qui pugui (21 de març); i ‘Quimera’ de la Guilla Teatre (25 d’abril).

L’altra pota de la programació de l’ASM és el cinema. Segueix el cartell de pel·lícules que ofereix el Cicle Gaudí, amb les produccions catalanes ‘El viatge de la Marta’, de Neus Ballús (16 de gener); i ‘La hija de un ladrón’, de Belén Funes (20 de febrer). Per la seva banda, l’entitat local Cineclub La Ràpita continuarà oferint projeccions de cinema i documental independent i clàssic cada mes. Les pel·lícules que ha programat per al mes de febrer són ‘Bone Tomahawk’ (9 de febrer) i ‘Noche herida’ (27 de febrer). D’altra banda, el Cineclub ens fa partícips d’una notícia que s’ampliarà ben aviat, i és que al mes de maig naixerà TRETS, Festival Internacional de Cinema i Cultures.

En paral·lel a la programació que acollirà l’Auditori Sixto Mir, s’han programat una vintena de propostes (exposicions, premis, concerts...) als altres equipaments culturals del municipi, com l’Església Nova, la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó o el Museu de la Mar de l’Ebre. Entre elles, destaquen la festa de Top Rànquing (15 de febrer), l’Aplec de Sardanes del Montsià (19 d’abril) o el concert de primavera de l’Orfeó Pau Casals (23 de maig).

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet