Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies L'Ajuntament destina un milió d'euros a inversions al municipi

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

L'Ajuntament destina un milió d'euros a inversions al municipi

La partida més quantiosa serà per millorar els carrers Constància, Sant Isidre i Avinguda Constitució. També es renovarà la gespa de la Devesa i es compraran 3 vehicles per a la Policia Local.

El ple de l’ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha aprovat una modificació de crèdit  per suplement de diverses aplicacions pressupostàries que pugen més d’un milió d’euros, per tal de fer diverses inversions a finançar-se a càrrec del romanent de tresoreria. La partida més quantiosa correspon a la millora urbanística dels carrers Constància, Sant Isidre i Av. Constitució, per un import de 429.089 euros. Al mateix temps, es destinen 308.550 euros a estudis i projectes tècnics per a la reparcel·lació del polígon industrial El Salt; 200.000 euros, per a la substitució de la gespa del camp de futbol de l’estadi municipal La Devesa; i 120.000 euros per a l’adquisició de tres vehicles per a la Policia Local.

La proposta ha estat aprovada amb el vots favorables del govern municipal de CIU i d’ERC, Ebrencs Independents (EBIN) i regidors no adscrits, i l’abstenció del PSC. Des de l’oposició, tot i coincidir que hi donen suport perquè es tracta d’inversions necessàries, han acusat al govern d’“electoralista” pel fet de proposar aquestes inversions “a sis mesos de les eleccions municipals”.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Joan Martín Masdéu, ha recordat a l’oposició la llei d’Estabilitat Pressupostària impulsada pel Govern espanyol el 2012 que estableix que els ingressos que les Corporacions Locals obtinguin per damunt dels que estaven previstos, s’han de destinar íntegrament a reduir el nivell de deute públic. Concretament, l’article 32 fixava que aquelles administracions, ja sigui l’Estat, les Comunitats Autònomes o les Corporacions Locals, que obtinguessin superàvit pressupostari, aquest, enlloc de dedicar-lo a fer inversions, s’hauria de destinar a reduir l’endeutament net.

Segons Masdeu, no ha estat fins aquest 2014 que, “degut a la pressió de les entitats municipalistes”, l’executiu de Rajoy ha fet un canvi normatiu “que ens permet gastar el romanent en inversions”. En aquest sentit, l’alcalde rapitenc assegura que “hem fet aquestes propostes inversores en el moment que ens ha estat possible”. 

D’altra banda, respecte al projecte de reparcel·lació del polígon el Salt, Masdeu ha explicat que aquest s’ha aplaçat fins ara degut al procés de tramitació del nou POUM, aprovat definitivament el passat 12 de maig. I, pel que fa a la renovació de la flota de vehicles de la policia local, tenint en compte que els socialistes han qüestionat la necessitat d’adquirir els tres vehicles de cop, Masdeu ha destacat que les avaries constants que pateixen els cotxes actuals fan “necessària” aquesta inversió. 

Renovació dels vestidors del pavelló d’esports

Actualment, l’ajuntament de la Ràpita està renovant els vestidors del pavelló municipals d’esports, amb una inversió total de 64.667 euros, que contemplen la redistribució dels espais i de les dutxes, la renovació dels sanitaris, paviments i il·luminació, així com l’aïllament tèrmic de l’espai amb la instal·lació d’un fals sostre.

 
 

 

 
Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet