Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La Ràpita ha revalidat un any més les dues banderes blaves de les platges del Parc de Garbí i les Delícies

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita ha revalidat un any més les dues banderes blaves de les platges del Parc de Garbí i les Delícies

La Ràpita ha revalidat un any més les dues banderes blaves de les platges del Parc de Garbí i les Delícies. Són dues de les onze platges de tota la costa de l’Ebre que han obtingut enguany aquest distintiu que atorga un Tribunal Internacional de la Fundació Educació Ambiental, amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor.

Al conjunt de Catalunya han estat 120 banderes blaves les que s’han atorgat a la qualitat de platges i ports esportius. En concret, enguany el jurat internacional Bandera Blava 2019  ha distingit 97 platges, 28 de les quals a la demarcació de Girona, 26 a Barcelona i 32 a Tarragona i 11 a les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra suposa quatre platges menys que l’any anterior.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una òptima gestió ambiental.

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

A més de les dues rapitenques, la del parc de Garbí i la de les Delícies, les altres platges ebrenques on onejarà enguany la bandera blava són cinc de l‘Ametlla de Mar: Calafató, Sant Jordi Alfama, Cala Forn, Pixavaques i l’Alguer, dos de l’Ampolla: Cap Roig i Avellanes, una a Deltebre, la de Riumar, i una més a Alcanar, la de les Cases-El Marjal.

 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet