Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La Ràpita incentiva l’ús turístic dels apartaments buits per fer créixer l’oferta d’allotjaments

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita incentiva l’ús turístic dels apartaments buits per fer créixer l’oferta d’allotjaments

Ahir dimarts es va dur a terme la jornada informativa ‘Segones residències i habitatges desocupats: Oportunitats i reptes dels habitatges d’ús turístics'.

L’Ajuntament de La Ràpita incentiva els propietaris d’habitatges desocupats i de segones residències del municipi a destinar els seus apartaments a usos turístics. Es tracta d’una via potencial de creixement de l’oferta d’allotjaments disponibles, segons destaca el govern municipal, mentre segueix esmerçant esforços en aconseguir també inversions hoteleres, de manera que impulsa dos fórmules per tal de resoldre la mancança d’oferta i fer créixer el nombre de places. Actualment hi ha 4.200 habitatges desocupats i segones residències a la població, mentre que al registre d’habitatges d’ús turístic consten 200 pisos, xifra que equiva a unes 1.122 places. Davant aquest potencial de creixement, el govern rapitenc ja va aprovar fa uns mesos la rebaixa de la taxa de registre d’habitatges d’ús turístic, que ha passat de 150 a 50 euros, i du a terme accions informatives destinades als propietaris de pisos. En aquest marc es va dur a terme aquest dimarts la jornada ‘Segones residències i habitatges desocupats: Oportunitats i reptes dels habitatges d’ús turístics', en la que va quedar palès l'interés de la població, amb més d'una cinquantena d'inscrits.

La sessió, a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal Juan Arbó, va ser presentada per l’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, la directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement, Mercè Miralles i la regidora de Turisme Rosa Anglès. Al llarg del matí, diversos especialistes van donar les pautes als assistents en aspectes com la fiscalitat, la regulació, la seguretat i la gestió dels habitatges d’ús turístic.

“Aquest govern té interès per la creació de places d’allotjament perquè aquí tenim un ‘coll d’ampolla’ i tenint en compte que som un referent turístic i que tenim un producte atractiu, cal donar solucions a aquesta mancança i treballem en dues direccions: augmentar les places hoteleres d’una banda i fomentar l’habitatge d’ús turístic de l’altra, conscients que ens cal avançar en les dos opcions”, va explicar l’alcalde Josep Caparrós. De fet, ja en aquest moments les 1.122 places que formen l’oferta d’habitatges d’ús turístic ja superen les poc més de 900 places d’allotjament hoteler.

Amb la jornada informativa, s’ha volgut “exposar quins són els tràmits per regular els habitatges d’ús turístic i sobretot donar a conèixer els beneficis d’aquest sistema, tant per al propietari, que té a l’abast sistemes de promoció molt avantatjosos pel fet de registrar el seu habitatge, com també per al municipi, que guanya capacitat de rebre turistes”, va apuntar la regidora de Turisme, Rosa Anglés.

A més, la directora territorial d’Empresa i Coneixement, ha recordat que la legalització d’aquesta oferta repercuteix en els ingressos que obtenen els ajuntaments i per tant, poden revertir-los en desenvolupament de les infraestructures turístiques. Per això, va felicitar l’Ajuntament rapitenc per la seva iniciativa informativa i va encoratjar la resta de Consistoris “a fer la màxima difusió dels avantatges d’aquest tipus d’oferta”. Així mateix, va recordar que dur a terme aquesta activitat sense regularitzar, fet que comporta una competència deslleial cap a la resta d’oferta reglada, pot derivar en sancions. A les Terres de l’Ebre hi ha actualmente 2.800 habitatges d’ús turístic registrats.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet