Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Presentada la primera programació del nou auditori Sixto Mir i l'associació CineClub La Ràpita

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Presentada la primera programació del nou auditori Sixto Mir i l'associació CineClub La Ràpita

La regidoria de Cultura ha volgut englobar l'oferta de les entitats locals, espectacles teatrals i musicals i també cinema. També avui s'ha presentat l'associació CineClub La Ràpita

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Ràpita ha presentat aquest matí en roda de premsa la primera programació de l’Auditori Sixto Mir, que vol acollir totes les activitats culturals que organitzen les diferents entitats i associacions locals, i també oferir espectacles teatrals i musicals que s’han pogut veure en les grans sales del país, així com projectar sessions de cinema, dins del cicle Gaudí i per part de la nova Associació CineClub La Ràpita.

La posada en activitat del nou equipament cultural de La Ràpita el passat mes de juliol, després d’un llarg procés d’obres, permet fer un salt quantitatiu i també qualitatiu en l’oferta que impulsa la regidoria de Cultura, que ha avançat les línies mestres de la programació. Un dels objectius prioritaris, segons ha destacat la regidora Èrika Ferraté en la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí, és obrir l’auditori a les entitats locals, per tal que el facin seu i puguin desenvolupar-hi la seva activitat. “L’auditori s’ha de convertit en la casa de totes les entitats lligades a la cultura i s l’activitat artística i volem que puguin representar aquí els seus espectacles”, ha remarcat.

Així, entre l’oferta cultural local, s’hi inclouran esdeveniments molt esperats al llarg de l’any, com ara el concert de Santa Cecília a càrrec de la Banda de l’Agrupació Musical Rapitenca, el 25 de novembre. A més, per Nadal, oferirà amb el grup local Los Buitres, que celebren 50 anys sobre els escenaris, dos concerts extraordinaris. També l’Orfeó Pau Casals oferirà el 26 de novembre, el concert de Santa Cecília. Abans, el 21 d’octubre, tindrà lloc a l’auditori el primer Aplec de corals a la Ràpita, una activitat que la manca d’un espai adequat al municipi havia impedit dur a terme. Enguany hi participaran l’Orfeó Pau Casals –organitzador-, la Coral de l’Agrupació Musical Rapitenca, la Coral Cingles del Montsià de Freginals i una quarta coral encara per confirmar. En la mateixa línea de suport a les entitats locals també s’hi desplegaran activitats de les escoles de dansa Jas Dansa i Esther Roselló.

Pel que fa al teatre, una de les disciplines que desperta més expectació, estava molt limitat fins ara per l’escassa capacitat del Maset, que feia acotar la quantitat de públic i també la programació. A partir d’ara, el cicle de teatre de tardor al Maset desapareix com a tal per donar pas a una programació contínua que es dividirà en dos grans blocs: d’octubre a desembre i de gener a maig. L’obra més immediata serà ‘Comando Impro’, el proper 6 d’octubre. El dia 29 ‘d’octubre es representarà l’obra’ Brujas’; l’1 de novembre, ‘Com mos tornem’; el 5 de novembre, ‘La memòria d’aigua’, i el 10 de desembre tornen les ‘Dones de matrícula 2’, amb la companya Xip Xap.

Neix el CineClub La Ràpita

Durant la roda de premsa s’ha aprofitat per presentar també la nova associació sense ànim de lucre CineClub La Ràpita, que serà l’encarregada de retornar al municipi la possibilitat de veure cinema a través d’una programació estable. Gabriel Vega, el president de l’associació, ha explicat que “volem fer cinema cultural, d’autor, clàssic, i dins de les possibilitats, també portar estrenes de caire més comercial”. El secretari de l’entitat, per la seva banda, Pere Manel Martí, ha afegit que també “posarem molt d’èmfasi en oferir curtmetratges, mostres documentals, i altres propostes, sempre en funció del suport que vagi sumant l’entitat”. I és que el CineClub La Ràpita es finançarà a partir de les aportacions dels socis, patrocinis i donatius, “que marcaran l’oferta que podem portar”. Es tracta d’”una forma bonica d’apropar el cinema a la gent”. Junt amb les projeccions es faran també activitats per posar l’espectador en el context de la situació històrica, política i social vinculada a la sessió.

A banda del CineClub, la regidoria de Cultura proposa, dins del Cicle Gaudí, que cada tercer dijous de cada mes projecte una pel·lícula catalana, el film ‘Estiu 1993’, el proper 19 d’octubre; i ‘Brava’, el 23 de novembre.

L’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, ha expressat el seu agraïment per la configuració “d’una extensa programació que permet dotar de contingut un equipament tan important per al nostre poble, que ha de ser motor culturals, perquè des del mateix dia en què el vam inaugurar, al juliol, vam destacar que la importància, un cop acabades les obres, era dotar-lo d’una oferta atractiva i el més ampla possible per tal que en pugui gaudir tot el poble de La Ràpita”. Caparrós ha agraït l’esforç dedicat per la regidoria de Cultura i també la predisposició de les entitats locals a l’hora d’involucrar-se per configurar aquesta primera programació de l’auditori.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet