Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La Ràpita programa una trentena de propostes per a la temporada cultural de tardor-hivern

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita programa una trentena de propostes per a la temporada cultural de tardor-hivern

Teatre, cinema, música, exposicions i xerrades són algunes de les activitats de la programació, que s'enceta aquest cap de setmana

La programació cultural de tardor-hivern s’enceta aquest cap de setmana a la Ràpita amb una trentena de propostes que prenen el relleu a les jornades culturals. La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, ha presentat avui la nova temporada, que dona contingut als diferents equipaments del municipi, especialment a l’auditori Sixto Mir, al Museu de la Mar de l’Ebre, a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, i a l’Església Nova, i que busca cobrir un ventall ampli de disciplines culturals i arribar a un públic molt divers.

“La nova programació programada per als tres mesos que ara encetem, fins a finals d’any, s’ha ideat tenint en compte dos aspectes: intentar arribar a un públic molt ampli en edats, gustos i tipologies, i també donar activitat als diversos equipaments i entitats culturals del municipi, que no són pocs”, ha explicat la regidora de Cultura, Èrika Ferraté.

La programació arrenca aquest cap de setmana amb l’obra de teatre familiar ‘Mare Terra’ que tindrà lloc el dissabte dia 6 a l’Auditori Sixto Mir. En aquest equipament també s’han programat fins 5 obres de teatre entre els mesos d’octubre i desembre, que són ‘Llibres per cremar’, ‘Invasió subtil i altres contes’, ‘Bombers’, amb motiu del Di Mundial contra la violència de gènere, i ‘Dones de matrícula 2’, del grup de teatre local Xip Xap. Així mateix, hi haurà l’obra de teatre familiar, ‘Draps’, al desembre.

En aquest equipament també es podrà gaudir el tercer dijous de cada mes de la programació del Cicle de Cinema Gaudí, i de les projeccions del Cineclub la Ràpita. Aquesta entitat compleix enguany el seu primer aniversari, i ho celebrarà amb una festa aquest diumenge al matí, amb un vermut cinèfil a l’Església Nova i la projecció de la pel·lícula animada ‘Nicki, l’aprenent de bruixa’, a la tarda.

Pel que fa a la biblioteca municipal Sebastià Juan Arbó, continua l’activitat dels diferents clubs de lectura i se n’inaugura un de nou al voltant del teatre. També hi ha programades diverses xerrades, com la dedicada a l’obra Camí de sirga de Jesús Moncada; i exposicions al voltant de la figura de Pompeu Fabra i de Palau i Fabre.

Pel que fa a l’activitat Musical, inclou una cercavila de la banda de Tambors i Cornetes; els  concert de Santa Cecília de l’Agrupació Musical Rapitenca i de l’Orfeó Pau Casals respectivament. L’Orfeó també oferirà al desembre el concert de Nadal.

La programació literària també tindrà cabuda a l’Església Nova amb la presentació de diverses publicacions d’autors locals.

La regidoria de Cultura, a més, organitza la Nit de la Cultura, el 27 d’octubre, en el decurs de la qual es lliurarà el premi de narrativa Sebastià Juan Arbó i el d’escultura Agustí Vizcarro, i es retrà homenatge a Victor Canício.

Finalment, al Museu de la Mar de l’Ebre tindrà lloc durant el mes de novembre la cinquena edició del cicle de conferències Històries de la Mar de l’Ebre, que en aquesta ocasió comptarà amb la participació dels rapitencs Mario Vizcarro i Josep Pitarch, a més d’una xerrada sobre el centenari del pailebot Santa Eulàlia a càrrec d’Enric Garcia, tècnic del Museu Marítim de Barcelona. El cicle també inclou una xerrada sobre ciències naturals amb la participació de l’IRTA.

Tota aquesta programació es complementa i amplia amb les diverses propostes de les entitats culturals del municipi.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet