Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La Ràpita promociona el llagostí com a producte estrella de la llotja

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita promociona el llagostí com a producte estrella de la llotja

El 29 de novembre se celebra la diada del llagostí al pavelló firal i durant 17 dies, les jornades gastronòmiques dedicades a aquest producte.

El llagostí serà el protagonista de la gastronomia rapitenca en les properes setmanes. Del 22 de novembre al 8 de desembre, els restaurants del Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l’Ebre celebraran les dotzenes Jornades Gastronòmiques del Llagostí amb menús especials a partir de 30euros (amb iva inclòs).
 
La promoció d’aquest producte “estrella” de la llotja rapitenca s’ampliarà amb la Diada del llagostí el dissabte 29 de novembre al pavelló firal del municipi, on cada restaurant participant presentarà una de les seves propostes culinàries, que passen per plats tradicionals com llagostins a la marinera o amb estofat de sèpia i patates, així com receptes més innovadores com raviolis de llagostins amb pasta wanton, crema de ceps i tòfona de Morella, o llagostins amb ceba caramelitzada i cruixent de carxofa. El certamen obrirà les seves portes al públic a les 12 hores i hi participaran un total de 10 restaurants locals, a més de la Confraria de Pescadors Verge del Carme i altres empreses i productors agroalimentaris del territori, que formen part del Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l’Ebre. L’organització preveu repartir-hi entre 2.000 i 3.000 racions. Cada tiquet de degustació, amb consumició inclosa, tindrà un preu de 5 euros.
 
L’objectiu d’aquestes jornades, segons el regidor de Turisme, Lluís Granero, és posar en valor el llagostí i reivindicar-lo “com un producte estrella del municipi i del delta de l’Ebre”, tot destacant el port de la Ràpita com el capdavanter en captures d’aquesta espècie a la zona.


Els temporals afavoreixen les captures

La llotja de Sant Carles de la Ràpita ha capturat durant aquest 2014 un total de 21,6 tones, que han representat una facturació de 404.000 euros a la llotja. El sector confia que des d’ara i fins a finals d’any, la mitjana de captures s’incrementi considerablement, ja que “els temporals de llevant típics d’aquesta època fan sortir el producte de sota la sorra a la superfície”, segons destaca el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balagué. Amb tot, la confraria pensa que serà difícil arribar a les xifres rècord del 2013, quan  es van capturar un total de 37,7 tones de llagostins, que van suposar una facturació de 687.000 euros.

El nombre de captures de llagostins depèn, segons explica el secretari de la confraria, de dos factors: la meteorologia i la mateixa cadena tròfica de les espècies, que, en aquest darrer cas, és una qüestió cíclica.

Aquests dies el llagostí es paga a 18 i 19 euros, lliures d’impostos, a la llotja rapitenca. Com més s’apropa el Nadal, l’increment de la demanda d’aquest producte fa pujar-ne el preu fins al punt de doblar,-se, ja per voltes de Nadal.

 

 

 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet