Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La Ràpita que compartim: reduïm els danys provocats pels orins de gossos

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita que compartim: reduïm els danys provocats pels orins de gossos

L’Ajuntament de la Ràpita, en el marc de la campanya de conscienciació ‘La Ràpita que compartim’, demana la col·laboració ciutadana per reduir els danys que provoquen els orins dels gossos en el mobiliari urbà.

El problema dels excrements de gos al carrer continua –malauradament- ben present per culpa del poc civisme d’alguns propietaris que no recullen les deposicions dels seus animalons de companyia. A això cal afegir ara la qüestió dels orins que les nostres mascotes fan contra façanes, banquets o fanals quan els traiem a passejar.

L’orina de gos suposa que la vida útil de fanals, papereres o bancs per seure es vegi reduïda fins a un 50%, perquè la fortor d’aquest pixum els deteriora de tal manera que en podreixen la zona afectada, n’oxiden les bases i poden provocar-ne el trencament i caiguda. Fins i tot els orins fets contra la soca d’un arbre poden matar en menys de cinc anys un arbre que hauria pogut arribar al segle de vida.

Cal tenir en compte els costos econòmics que suposa aquest problema per a l’Ajuntament, que ha de reparar o canviar -molt més aviat del que caldria- elements com fanals o senyals de tràfic que l’orina de gos ha oxidat fins al trencament final. I cal tenir en compte que aquesta despesa de l’Ajuntament es paga amb els diners de tota la ciutadania, de manera que és un problema que ens acaba repercutint a tothom.

Per això es demana la col·laboració de totes les persones que treuen els seus gossos a passejar perquè s’emportin la corresponent bosseta per recollir els excrements i també una ampolleta amb aigua per ruixar la zona afectada per l’orina animal.

Amb la col·laboració de tothom, farem una Ràpita més neta i cívica, una Ràpita per a tothom: La Ràpita que compartim.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet