Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La Ràpita reclama solucions per a la carretera al Poble Nou i el Trabucador

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita reclama solucions per a la carretera al Poble Nou i el Trabucador

El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita va aprovar per unanimitat, en sessió ordinària del mes de setembre, una moció en què demana que la Diputació de Tarragona assumeixi la titularitat de la carretera que uneix la Ràpita amb el Poble Nou del Delta i el Trabucador, actualment de titularitat municipal i compartida pels ajuntaments d’Amposta i la Ràpita.

L’Ajuntament de La Ràpita es fa seva la proposta de la Plataforma Carretera Sant Carles de la Ràpita – Poble Nou del Delta – Trabucador, en què s’explica la situació de perillositat que representa l’actual carretera, inicialment projectada com a via de comunicació entre dos nuclis urbans i destinada al pas de veïns amb els seus automòbils, bicicletes  i vehicles agrícoles però, amb els anys ha vist incrementada l’afluència de vehicles pel turisme que visita el Delta de l’Ebre. Aquesta situació supera les dimensions reduïdes de la carretera i la manca de voral, ja que actualment per aquesta via transiten aproximadament 1.300 vehicles diàriament els mesos d’estiu. Per aquest motiu, la carretera requereix una intervenció a curt termini que permeti adequar-la i millorar-la amb unes prestacions viàries i de seguretat per a l’ús actual.

Aquesta moció aprovada pel plenari de l’Ajuntament rapitenc, també va ser debatuda aquest passat divendres al Ple de la Diputació de Tarragona, on va ser rebutjada pels vots de Convergència i Unió (CiU), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Partit Popular (PP) i Ciutadans (C’s), amb els únics vots a favor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)

En aquest sentit, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha explicat que “des de l’Ajuntament de la Ràpita no entenem la decisió del plenari de la Diputació de Tarragona, on els mateixos partits que aquí li donen suport allí la rebutgen i no aproven assumir la titularitat de la carretera que va de la Ràpita al Poble Nou i al Trabucador. És un tema que fa anys que s’arrossega i s’ha de solucionar, per això els  dos ajuntaments –el de la Ràpita i Amposta-, titulars de la infraestructura, confiàvem que la Diputació de Tarragona, com a òrgan supramunicipal que ha de vetllar pels interessos de tot el territori, n’assumiria aquesta competència i tiraria endavant el projecte ja redactat”.

Al mateix temps, el Ple de l’Ajuntament rapitenc també va acordar en la moció aprovada instar a la Diputació de Tarragona que incorpori als seus pressupostos una partida per executar el projecte constructiu d’aquest vial, ja redactat per la Generalitat.

Alhora, per tal que es pugui desencallar definitivament aquesta situació, l’alcalde de la Ràpita també reclama un reunió urgent “entre les institucions implicades: la Generalitat, la Diputació de Tarragona i els ajuntaments afectats, per analitzar la situació i veure com es pot executar el projecte. Hem de sumar esforços perquè aquesta nova carretera sigui una realitat el més aviat possible, perquè el veïnat del Poble Nou es mereix tenir els mateixos accessos viaris que la resta de poblacions i a més aquesta és una de les vies turístiques d’entrada al Delta”.

 Per més informació, cliqueu en aquest enllaç.

 La Ràpita, 30 d’octubre de 2018

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet