Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La Ràpita reuneix una vintena d’experts en el primer Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita reuneix una vintena d’experts en el primer Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània

Aquest dijous ha tingut lloc la inauguració d’aquest esdeveniment, que reuneix científics i especialistes en nutrició i comercialització del peix

Aquest dijous al migdia s’ha posat en marxa el primer Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània, que durant dos dies reuneix a la Ràpita científics i experts per tractar junts aspectes relatius a la comercialització del peix i tendències de mercat, la gastronomia i el consum, i els beneficis del peix per a la salut. Aquesta trobada tecnicocientífica que reuneix nutricionistes, cardiòlegs, economistes, restauradors i altres professionals vinculats, està impulsada per l’Organització de Productors Pesquers de Sant Carles de la Ràpita i la Confraria de Pescadors Verge del Carme, amb el suport de la Fundació Dieta Mediterrània i l’Ajuntament de la Ràpita.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha agraït que hagi estat aquest el municipi escollit per acollir la primera edició del fòrum, valorant “la importància del sector pesquer rapitenc i també la gastronomia a l’entorn de la pesca, dos puntals absolutament estratègics per a la Ràpita”. Així ho ha expressat aquest migdia en l’acte d’inauguració, al qual ha assistit també el director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, Sergi Tudela; el director general de Ordenación Pesquera y Acuicultura, Juan Ignacio Gandarias; el director general de Prodeca, Ramon Sentmartí, i Domingo Valiente, director de la Fundació  Dieta Mediterrànea.

Aquesta tarda s’incorporarà al fòrum el president del Comitè Científic Ramon Estruch, i es duran a terme les sessions de treball, a l’entorn de tres àrees principals: la comercialització i tendències de mercat; la gastronomia com a vector del consum i els beneficis saludables del consum per a la salut, amb gairebé una vintena d’especialistes.

Des de fa dècades es reconeix la dieta mediterrània com una de les més saludables, eix vertebrador de tota l’agroalimentació de qualitat, que pot arribar a constituir un valor diferenciador i animar al consum dels productes que la conformen, entre ells el peix. De fet, més enllà d’un patró alimentari, la dieta mediterrània és un estil de vida que combina ingredients de l’agricultura local, tradicional i estacional, les receptes i formes de cuinar pròpies de cada lloc, els menjars compartits, celebracions i tradicions, que units a la pràctica d’exercici físic diari beneficien la nostra salut.

“Tots tenim molt assumit que el peix és un aliment saludable, però cal actualitza els coneixements existents per reforçar la base científica sobre aquesta apreciació. La intenció d’aquest fòrum és precisament actualitzar i aprofundir en aspectes referents al paper fonamental que el peix té en la dieta i sobre els seus beneficis per al cos humà, així com en allò que afecta a la gestió econòmica de la pesca”, ha remarcat Domingo Valiente.

Demà divendres serà el dia de presentar les conclusions d’aquesta trobada, i també s’obriran al públic les conferències del comunicador Manuel Toharia i de la tècnica de pesca de la Unió Europea Elisa Roller. L’acte de clausurà comptarà amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet