Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies La Ràpita revalida les dues banderes blaves per a les platges del Parc de Garbí i les Delícies

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita revalida les dues banderes blaves per a les platges del Parc de Garbí i les Delícies

Un tribunal internacional atorga aquest distintiu de qualitat

La Ràpita ha revalidat enguany les dues banderes blaves per a  les platges del Parc de Garbí i les Delícies. Són dus de les onze platges de tota la costa de l’Ebre que han obtingut enguany este distintiu que atorga un Tribunal Internacional de la Fundació Educació Ambiental, amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor. Al conjunt de Catalunya han estat 101 platges i 22 ports esportius les que obtenen la bandera blava.

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric. La distinció és, a la fi i al cap, un distintiu de qualitat, tal com destaca l’alcalde i regidor de Turisme de la Ràpita Josep Caparrós. “El fet de conservar les dues banderes blaves que teníem per a les platges comporta consolidar aquest element de qualitat i també consolidar a la Ràpita com a destí turístic de qualitat, amb platges que compleixen requisits de qualitat mediambiental, de les aigües, dels serveis, seguretat, etc., i així ens posicionem dins els destins turístics que poden acreditar la qualitat dels seus espais”, ha afirmat.

A tot Catalunya, el número de platges s’incrementa en sis respecte l’any passat, mentre que el número de ports baixa en dos. A les Terres de l’Ebre, les platges guardonades són la del parc de Garbí i les Delícies al nostre municipi, cinc a l’Ametlla de Mar ( Calafató, Sant Jordi d’Alfama, Cala Forn, Pixavaques i l’Alguer), dos a l’Ampolla (Cap Roig i les Avellanes), una a Deltebre (Riumar) i una a Alcanar (Les Cases-El Marjal). Pel que fa, l’obtenen el del Club Nàutic de l’Ametlla de Mar i el del CN l’Ampolla.

Cal destacar que durant l’estiu de 2017 prop del 93% de les zones de bany litorals ha obtingut una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent, mentre que el 5,5% restant ha obtingut la classificació de bona, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet