Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies L'Ajuntament de la Ràpita sotmet a informació pública el projecte de remodelació del carrer Constància

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

L'Ajuntament de la Ràpita sotmet a informació pública el projecte de remodelació del carrer Constància

Consisteix en la urbanització, enderroc i taxació conjunta dels immobles afectats pel Pla Urbanístic

L’Ajuntament de la Ràpita ha sotmès a informació pública l’expedient d’aprovació inicial del projecte d’urbanització, enderroc i taxació conjunta del carrer de la Constància, des del carrer de Sant Isidre fins al carrer de Marquès de Valterra, amb un pressupost total de 232.737 euros. El Consistori ha declarat la utilitat pública i la necessitat d’ocupació dels terrenys afectats per aquest projecte, que ha de permetre corregir la situació d’afectació a la vialitat pública en què incorren un total de 10 finques, de les quals 2 són propietat de l’Ajuntament, perquè ja en el seu dia es van construir envaint el carrer, sense respectar l’alineació i per tant provocant que el carrer resulte més estret en el tram esmentat. L’equip de govern vol adequar urbanísticament amb aquest projecte una zona que presenta una imatge força deteriorada.

“Amb l’aprovació del projecte de remodelació del carrer Constància afrontem una situació que fa molt temps que reclama una solució perquè de fet des de 1991 hi ha tot un seguit de cases afectades pel Pla Urbanístic i ara iniciem els tràmits per poder enderrocar aquests immobles, urbanitzar el carrer i donar-li l’amplada que el Pla Urbanístic marca”, ha explicat l’alcalde rapitenc Josep caparrós.

El projecte sotmès a informació pública va ser aprovat inicialment en l’últim ple municipal, celebrat el passat 25 de maig. Contempla  el cost de les indemnitzacions, que ascendeix a un import de 91.265,83 euros, ja contemplat en el pressupost municipal vigent.  També preveu vuit enderrocaments, amb un pressupost d’execució per contracta de 110.630,95 euros, i finalment la urbanització del tram del carrer afectat, 170.981,85.

Així, “es començarà amb la fase d’adquisició dels habitatges que encara estan en mans privades, amb les indemnitzacions corresponents als seus titulars, i una vegada estiguin a disposició de l’Ajuntament s’emprendran les fases d’enderroc i posteriorment d’urbanització”, ha apuntat Caparrós. Segons afirma, “per al govern municipal aquest era un projecte prioritari per  resoldre una situació no adequada i donar resposta al que marca el nostre Pla Urbanístic”.  

El període d’informació pública és de 30 dies hàbils des de la última publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGT) i al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, el passat 8 de juny. En finalitzar, un cop estudiades i incorporades les al·legacions oportunes, se sotmetrà a l’aprovació definitiva per part del ple municipal i es donarà inici a la incoació de l’expedient expropiatori corresponent.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet