Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies L'Orquestra Simfònica de les Terres de l'Ebre actuarà a l'ASM el diumenge 18 de febrer

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

L'Orquestra Simfònica de les Terres de l'Ebre actuarà a l'ASM el diumenge 18 de febrer

L’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre tornarà a actuar a l’Auditori Sixto Mir el proper diumenge 18 de febrer a les set del vespre, per presentar la producció que han preparat per a aquest hivern 2018. En aquest cas, l’orquestra ens proposa un concert que s’encetarà amb l’obertura de l’òpera Così fan tutte, de Mozart, i que tindrà com a plat fort la interpretació de la cinquena simfonia de Txaikovski.

Così fan tutte és una òpera bufa que Mozart va composar l’any 1790, quan tenia 34 anys i només un any abans de morir. L’emperador Josep II d’Habsburg va suggerir al músic de Salzburg que escrivís aquesta òpera que, originàriament, havia d’haver compost el rival de Mozart, Antonio Salieri, que va veure com després d’enllestir la música del primer acte li rebutjaven el projecte.
Ja en l’obertura que interpretarà l’OSTE s’endevina el caràcter juganer que té tota l’òpera, on els embolics de parella esdevenen el tema principal del llibret.
La segona obra que s’escoltarà el 18 de febrer a l’Auditori Sixto Mir és la cinquena simfonia en mi menor opus 64, de Txaikovsky, escrita i estrenada el 1888. Aquesta simfonia té un caràcter cíclic, perquè hi apareix un mateix tema-motiu en tots els moviments que integren l’obra. Aquest tema deriva d’un passatge de l’òpera de Glinka Una vida pel tsar, i s’interpreta primerament amb caràcter fúnebre per acabar transformant-se en una marxa triomfal al darrer moviment. El tema de la cinquena simfonia és la Providència i ha esdevingut una de les més populars d’aquest compositor romàntic rus.
Les invitacions per al concert de l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre es podran recollir a Ràdio Ràpita a partir de dilluns. Recordem que són entrades gratuïtes perquè l’orquestra només accepta donacions voluntàries del públic en finalitzar l’actuació.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet