Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies L'ostra arrissada s'incorpora a les properes jornades gastronòmiques de La Ràpita juntament amb l'escamarlà

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

L'ostra arrissada s'incorpora a les properes jornades gastronòmiques de La Ràpita juntament amb l'escamarlà

Aquesta nova proposta gastronòmica es podrà gaudir del 6 al 23 d'abril

L’ostra arrissada s’incorpora enguany per primera vegada com a protagonista de les noves Jornades Gastronòmiques de La Ràpita, compartint cap de cartell amb l’escamarlà. Aquests dos productes mariners, entre els més preuats de la Mar de l’Ebre, prenen el relleu a la galera i tindran el pes principal en els menús que oferiran 10 restaurants rapitencs del 6 al 23 d’abril.

Es tracta de crear al llarg de l’any ofertes que tinguin un impacte econòmic en el sector del turisme, i en aquesta línia s’emmarquen les jornades gastronòmiques que involucren productors, restauradors, empresaris i administració local, a través de la regidoria de Turisme, la Confraria de Pescadors, el Col·lectiu de Cuina i l’Estació Nàutica. Ho ha destacat l’alcalde Josep Caparrós en la presentació de les VI Jornades gastronòmiques de l'escamarlà i l'ostra arrissada, que s’ha fet aquest dijous al matí a l’espai Gastronòmic del Mercat municipal: “La línia a seguir és aquesta, crear esdeveniments al llarg de tot l’any que acabin generant un impacte positiu al nostre municipi; busquem desestacionalitzar l’afluència de visitants, que és molt satisfactòria a l’estiu, i som conscients que en gastronomia som un referent i podem ampliar aquesta afluència en molts moments de l’any, reforçada també al altres puntals com són el paisatge i les activitats nàutiques”, ha afirmat.

L’escamarlà és un producte del qual, malgrat tenir certes limitacions gastronòmiques, se’n treu varietat de plats i intensitat de gust. És, això sí, dels productes mariners amb més prestigi, i sol demanar-se en celebracions especials. Amb tot, en els últims anys han caigut les captures, i això fa que el preu a la llotja s’hagi incrementat, fins als 32 euros actuals, tal com ha apuntat el secretari de la Confraria de Pescadors, Joan Balagué, qui ha agraït als restauradors que “malgrat l’increment de preu d’aquest marisc en llotja, preparin menús tan variats i interessants mantenint mantenint els preus habituals”. Així, l'oferta de menús, amb tot inclòs, oscila entre els 28 i els 40 euros.

Pel que fa a l’ostra arrissada, un altre dels productes estrella de la badia del Alfacs, es vol potenciar el consum amb la seua incorporació a les jornades. També és un producte mariner amb moltes possibilitats. “Hi ha certa predilecció per menjar-la viva, simplement acompanyada amb un rajolí de llimona, però poc a poc l’oferta de plats amb ostra cuinada s’amplia perquè també hi ha un sector de la població que ho demana”, ha explicat Imma Bòria, presidenta del Col·lectiu de Cuina de la Ràpita.

Juntament amb les VI Jornades gastronòmiques de l’escamarlà i l’ostra arrissada s’han programat també ofertes que inclouen menú i allotjament en alguns hotels de la població, així com packs de gastronatura per afavorir les estades amb allotjament aprofitant el reclam culinari i les propostes d'activitats turístiques. Aquests packs, tal com ha destacat el vicepresident de l’Estació Nàutica de La Ràpita Joan Pons, “permeten escollir entre dos propostes d’escapades de dos dies que combinen natura, cuina i allotjament, l’una amb una ruta de cicloturisme per les llacunes i l’altra amb una ruta per les muscleres amb degustació".

Els restaurants que participen en aquestes Jornades de l’escamarlà i l’ostra arrissada són les Noves Algues, Can Batiste, Juanito Platja, Arrosseria Llansola 1921, Casa Ramon Marinés, Miami Can Pons, Ventall Freddy, Albert Guzmán, Marieta Taperia i Les Palmeres. També hi participen Musclarium i l’Avi Agustí en les rutes. Els vins que mariden els menús són de la DO Terra Alta.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet