Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Josep Caparrós guanya per majoria absoluta les eleccions del 26M

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Josep Caparrós guanya per majoria absoluta les eleccions del 26M

Victòria històrica d’Esquerra republicana a la Ràpita. L’alcalde Josep caparrós i el seu equip han obtingut la tercera majoria absoluta de la història de la democràcia al nostre municipi.

ELECCIONS MUNICIPALS

 

Una majoria absoluta, a més, ampla, que atorga als republicans deu dels disset regidors d’un ple que tindrà també altres tres partits representats: Junts per Catalunya amb tres regidors, i Més Ràpita i el Partit Socialista amb dos cadascun.

 

Setze anys caldria retrocedir en el temps per observar una victòria tan incontestable com la que ha aconseguit Esquerra Republicana a la Ràpita. Cal arribar fins l’any 2003 per veure uns resultats equiparables, els assolits pel socialista Miquel Alonso. Deu regidors són els mateixos que acompanyaran Josep Caparrós en el seu segon mandat. Si al primer, fa quatre anys, Esquerra va necessitar d’un pacte a quatre per governar, ara ha obtingut l’aval ciutadà per caminar sol al front del Consistori quatre anys més.

 

Un 64% del cens va anar ahir a votar, una alta participació, de fet cinc punts més alta que al 2015. Pràcticament la meitat dels vots emesos, 3.279, se’n van anar cap a la candidatura d’Esquerra. una polarització que resultava difícil tenint en compte la diversitat de formacions que es presentaven a aquests comicis, vuit en total, que convertien la Ràpita, juntament amb Tortosa, en la població ebrenca amb més candidatures.

 

Però, paradoxalment, només quatre han entrat al plenari, dos menys que en l’actualitat. I és que ni Solidaritat, ara amb el nom de la Ràpita per la República, (que ha obtingut 230 vots) ni Iniciativa per Catalunya-Verds, que ha concorregut com a Movem (amb 270 vots), tindran aquesta vegada representació, en perdre el seu únic regidor actual, Àlex Cervera i Xus Garcia respectivament. La segona força municipal serà Junts per Catalunya, que amb el novençà Josep Maria Miralles al capdavant s’ha quedat amb un 14,8% dels vots, 1008 en total, i tres regidors, dos menys dels que va obtindre en les últimes municipals. I les altres dues formacions, empatades a dos regidors, són Més Ràpita, amb Pedro Hernández com a cap de llista, que ha quedat tercera amb 834 vots, un 12,2% del total, i el PSC de Rosa Anglés, Les dues formacions que es presentaven de nou, Ciutadans i Podemos, no han obtingut representació, perquè no han estat suficients els 181 i 161 vots que han aconseguit respectivament.

 

El ple de constitució del nou Ajuntament de la Ràpita se celebrarà el proper dissabte 15 de juny.

 

Dilluns 27 de maig de 2019

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet