Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Mig centenar de voluntaris recullen més de mil quilos de brossa del Trabucador

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Mig centenar de voluntaris recullen més de mil quilos de brossa del Trabucador

La jornada de diumenge va estar emmarcada en la campanya Per un Delta net

Una cinquantena de voluntaris van recollir aquest diumenge un total de 1.112 quilos de deixalles en la jornada de neteja de la platja del Trabucador, una acció emmarcada en la campanya Per un Delta Net que va congregar un total de 200 participants a les platges i espais naturals del delta. A més de la neteja en sí, aquesta acció vol crear conscienciació sobre els problemes mediambientals generats a partir de la brossa generada per l’acció humana.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre, la seva associació de voluntaris, el Copate i set municipis del Delta, entre ells el de la Ràpita, es van mobilitzar per sensibilitzar la població de la necessitat de reduir l’acumulació de deixalles al Parc Natural, sobretot a les seves platges. Entre els set municipis participants: La Ràpita, Amposta, Camarles, Deltebre, l’Ampolla, l’Aldea i Sant Jaume d’Enveja, es va recollir un total aproximat de quatre tones de brossa, de les quals el 80% era plàstic. Bàsicament es van trobar elements petits com taps, ampolles, bidons o fragments de plàstic, però també tovalloletes o arts de pesca.

El regidor de Medi Ambient de l’ajuntament de La Ràpita, Carlos Sanchis, ha fet una valoració positiva de la jornada de neteja, per bé que la xifra de voluntaris al Trabucador va caure lleugerament respecte a l’any passat degut al mal temps, i ha recordat que “a més de l’impacte positiu que sobre el medi té l’acció física de la neteja, aquest tipus de campanyes són importants en la vessant de conscienciació sobre la necessitat de preservar els nostres espais naturals, ser respectuosos amb el medi ambient i preservar el Delta, que és patrimoni de tots”.

Enguany la brossa recollida anirà directament a l’abocador de Mas de Barberans, ja que hi ha una gran dificultat per donar un segon ús a aquests materials, arran del mal estat en què es troben. En l’anterior campanya es van enviar 500 quilos de plàstic recollits a una ONG francesa que els va convertir en 180 quilos de taps per als envasos. Tot i això, existeix un gran dilema en l’àmbit mediambiental de si realment compensa haver d’enviar els residus perquè se’ls doni una segona vida, especialment quan es troben en tan mal estat. Per això, de moment, enviaran tots els residus a l’abocador.

Sanchis també ha expressat el seu agraïment “a totes les persones voluntàries que han participat en la campanya, també a les tres societats de caçadors –de La Ràpita, Poble Nou i Amposta-, que van treure aproximadament 200 quilos de brossa de la bassa de l’Encanyissada, perquè tots són un exemple de compromís”, ha afirmat.

Aquesta acció és la primera de l’any dintre la campanya ‘Per un Delta net’. En els propers mesos es duran a terme activitats molt diverses, entre les quals es troba un programa d’educació ambiental que es desplegarà a totes les escoles del Delta i també als parcs nadalencs o als casals de joventut. També es faran campanyes puntuals per conscienciar els pescadors o taules redones als diferents ajuntaments.

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet