Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Oberta una campanya de voluntariat al Servei d'Arxiu Municipal de La Ràpita

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

 • 977 740 100
  Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

 • 112 Emergències
 • 061 Urgències sanitàries
 • 112 Bombers
 • 112 Mossos d'Esquadra
 • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Oberta una campanya de voluntariat al Servei d'Arxiu Municipal de La Ràpita

Els ciutadans que vulguin ser voluntaris hauran de presentar la Sol·licitud campanya voluntariat 2018 que trobareu a la pàgina web de l’Ajuntament

El Servei d’Arxiu Municipal de La Ràpita ha obert una campanya de voluntariat amb el doble objectiu de difondre el seu fons i a la vegada contribuir a la seua preservació. Per això, convida a la participació activa d’aquells ciutadans que disposen de temps lliure i de voluntat per ajudar a la conservació i difusió del patrimoni de l’arxiu municipal, posant en marxa aquesta campanya a desenvolupar durant el 2018.

Concretament, es proposa als voluntaris contribuir en les tasques d’organització i classificació de diversos fons i col·leccions que es custodien a l’Arxiu Municipal, en especial els reportatges fotogràfics del Subfons de la Revista Ràpita, documentació Històrica del Fons de l’Ajuntament i la inclusió d’altres fonts encara per inventariar i integrar dins de l’Arxiu Municipal (Fons dels Regants de la Dreta de l’Ebre, Associació de Caçadors, etc.).

Els objectius que es volen assolir són els següents:

 • -Fer partícip el poble en l’organització i descripció dels fons ingressats a l’arxiu, ja que són fons de tot el municipi.

 • -Incentivar la participació d’aquella gent que disposa dels coneixements, l’experiència i les vivències que la fan una gran coneixedora de Sant Carles de la Ràpita  i de la seva història.

 • -Difondre el Patrimoni Documental que es custodia en el Servei d’Arxiu Municipal.

 • -Rescatar el Patrimoni Documental identificat del municipi que encara s’ha d’incloure en el Quadre de Fons del Servei d’Arxiu Municipal.

 • -Donar formació en l’àmbit de l’Arxivística i de la Gestió Documental, sobretot en aspectes com l’organització, la classificació i la descripció documental.

Per assolir correctament els objectius es limitarà el número de voluntaris a 5 durant l’any 2018. Els voluntaris seran formats en les tècniques del tractament documental i només podran realitzar tasques per les quals hagin estat formats.

Es valorarà especialment que tinguin coneixements de català, d’informàtica (entorn office) i en àrees relacionades (Art, Humanitats, Fotografia, Arxivística), encara que no serà un requisit excloent. La col·laboració sempre serà guiada i coordinada pel personal de l'arxiu municipal.

Aquestes tasques de voluntariat es realitzaran dins de l’horari d’obertura al públic del Servei d’Arxiu Municipal, ja que les tasques han de ser supervisades per l’Arxiver Municipal. El total d’hores destinades es limitarà a 40 hores mensuals dividides i/o organitzades entre el total de voluntaris.

Els ciutadans que vulguin ser voluntaris hauran de demanar-ho presentant la Sol·licitud campanya voluntariat 2018 que trobareu a la pàgina web de l’Ajuntament.

(http://www.larapita.cat/fitxers/sollicitud-campanya-voluntariat-2018.pdf).

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet