Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Ple turístic per Setmana Santa a La Ràpita, on ha crescut l’afluència també els dies previs

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Ple turístic per Setmana Santa a La Ràpita, on ha crescut l’afluència també els dies previs

L'ocupació hotelera s'ha situat en el 98,6% entre dijous i diumenge, i en el 85% sumant-hi el cap de setmana anterior

La Ràpita ha tancat la Setmana Santa amb xifres molt positives d’afluència turística en els dies forts i també s’ha observat un creixement de visites i estades els dies previs, especialment el primer cap de setmana de les vacances. Nombrosos factors, com el bon temps, han fet disparar l’ocupació hotelera, que s’ha situat en el 98,6% entre dijous i diumenge, i en un 85% sumant-li el cap de setmana previ. Els apartaments turístics i de segona residència també han estat en ocupació màxima, com ja va succeir l’any anterior. A més, un nombre important de visitants han optat per viatjar amb autocaravana. La regidora de Turisme, Rosa Anglés, ha fet un balanç “molt positiu de la presència de visitants al municipi" en aquestes curtes vacances primaverals.

La regidoria de Turisme ha presentat també les xifres de consultes realitzades pels visitants a l'Oficina Municipal de Turisme i a l' Estació Nàutica La Ràpita Delta de l'Ebre, un altre indicador d’afluència turística. Així, durant tota la Setmana Santa s’han realitzat 1079 consultes i s’han comptabilitzat 3000 visitants. El nombre més elevat de consultes les han plantejat visitants procedents de la resta de Catalunya, especialment de l’àrea metropolitana de Barcelona, seguits dels de Madrid i Aragó. Pel que fa a la procedència europea, amb un percentatge força més reduït, han arribat visitants de França i el Regne Unit.

Com ja va passar l’any 2016, molts dels visitants s’han allotjat en poblacions del voltant, sobretot al Poble Nou del Delta i a Eucaliptus. Aquest fet fa palès, un any més, que l'Oficina de Turisme de La Ràpita efectua la tasca de referència com a oficina de turisme del territori.

Pel que fa al suport a la Comercialització segons les preferències del visitant, un cop més les Rutes per la Badia han estat les més sol·licitades. Enguany, l'augment de les reserves ha estat notable i s'han comercialitzat un total de 437 rutes, gairebé el doble de l'any anterior. A més a més de la Ruta de les Muscleres (el producte estrella), s'ha comercialitzat una nova ruta amb una embarcació més petita i que ofereix l'opció d'aturar-se a les muscleres. Tot i que la gran majoria han realitzat les reserves directament a l'Oficina de Turisme, la venda online segueix en augment. El lloguer d’embarcacions, caiacs, quads, wind surf, sortides en 4x4 pel Delta de l'Ebre, vela i hípica són altres de les activitats que s'han reservat des de l'Estació Nàutica municipal.

La gastronomia és un altre reclam per al turista, que acudeix als restaurants per gaudir de l’experiència gastronòmica del municipi i també mostra interès pels productes agroalimentaris autòctons. Un gran nombre de persones que s'allotgen en apartaments turístics o de propietat busquen comprar els productes directament al productor i aprendre a cuinar-los.

Els visitants també volen conèixer els serveis que s’ofereixen a les seves mascotes, en quines platges les accepten, llocs on realitzar activitats junts i espais condicionats on poden deixar els animals vigilats. Per tal d’afavorir aquest tipus de turisme, el lloguer d'embarcacions permet pujar les mascotes.

 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet