Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies President Mas: "L'anhel de llibertat és necessari i el farem possible perquè tenim molta gent al costat"

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

President Mas: "L'anhel de llibertat és necessari i el farem possible perquè tenim molta gent al costat"

· El cap de l’Executiu ha visitat aquest matí les Terres de l’Ebre, on ha inaugurat la remodelació del casc antic d’Arnes i la nova biblioteca de Sant Carles de la Ràpita · Artur Mas ha demanat “oblidar-se de les intoxicacions de la por i les apel·lacions de l’engany i seure a la taula” per permetre que el poble català decideixi

President Mas: "L'anhel de llibertat és necessari i el farem possible perquè tenim molta gent al costat" Per Núria Subirats-Gabinet de Premsa

 

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquesta tarda des de la Terra Alta que “el projecte de poder-nos governar per nosaltres mateixos i d’anhel de llibertat no només és necessari”, sinó que a més “el farem possible perquè tindrem moltíssima gent al costat, empenyent en la mateixa direcció”.
 
Des del municipi d’Arnes, on el cap de l’Executiu ha inaugurat la remodelació del nucli antic, Artur Mas ha destacat que hi ha gent que es pregunta si és necessari fer aquest procés polític i també si és possible fer-ho, veient els obstacles que hi ha pel camí. “Però quan hi ha confiança de debò i hi ha molta gent que hi creu, és possible, i, aleshores, es fa allò que és tan important en política: fer possible allò que és necessari”, ha reblat. I, en el moment actual, el que li cal al país, ha dit, és “poder assolir el somni de la nostra llibertat, com país, poble i nació”.
 
Catalunya sempre “ha destacat per la feina ben feta”, ha recordat el president, que ha ressaltat que aquesta ha de ser també la filosofia que marqui el procés de transició política, perquè “el fet de comprometre’s amb una feina ben feta és el que realment té futur”.
 
“Hi ha gent que a vegades faria les coses molt de pressa o de qualsevol manera, però es tracta de fer-les bé i, com més complicades són, a vegades requereixen una mica més de temps, que és la única manera que surtin bé i serveixin per alguna important”, ha declarat Artur Mas.
 
En referència al moment que viu Catalunya, el cap de l’Executiu també ha afirmat que el procés “sobretot té sentit mirant cap endavant”, perquè “a Catalunya ens aplega més el que tenim per davant que no pas per darrera”, malgrat que ens “podem sentir orgullosos” de la nostra història perquè “hem aconseguit mantenir-nos dempeus salvant molts obstacles”.
 
“Al nostre país hi ha molta gent que pot tenir aquesta memòria històrica del que som, però molta altra mira sobretot cap al futur”, ha destacat el president, especialment en referència als nouvinguts, que no tenen tan present aquest passat, però si el futur immediat, com a catalans que se senten.
 
A Arnes, el primer punt de la visita del president a les Terres de l’Ebre, Artur Mas ha començat el dia mantenint una reunió amb membres de la Comunitat de Regants de la Zona Oriental de la Terra Alta, encapçalada pel seu president, Joan Baptiste Esteve. També hi ha assistit l’alcalde del municipi i delegat de la Generalitat en aquest territori, Xavier Pallarès.
 
En acabar, les autoritats han fet un recorregut a peu pels carrers remodelats del nucli antic, una obra duta a terme a través del programa “Viure al Poble Més”, del Departament de Governació, i del Pla únic d'obres i serveis (PUOSC), amb un cost de quasi mig milió d’euros.
 
 
“El veritable engany és la intolerància i la intransigència en el diàleg”
 
Al migdia, el cap de l’Executiu s’ha trasllat fins al municipi de Sant Carles de la Ràpita, on ha visitat l’Ajuntament i ha presidit la inauguració de la nova biblioteca municipal Sebastià Juan Arbó, un equipament estat subvencionat en part pel PUOSC. L’ha acompanyat en la visita el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.
 
Durant el parlament inaugural, i en resposta a algunes crítiques respecte a la convocatòria d’eleccions del proper 27 de setembre, el president ha defensat que el procés electoral “no és un engany” com alguns asseguren, i que el veritable engany és la intolerància i la intransigència en el diàleg amb què ens hem trobat en els darrers anys”.
 
“Com que ens van dir que no per tots els mitjans, ens hem d’espavilar com sempre ho ha fet aquest país, i si tenim instruments que ens permeten fer això i que la gent pugui decidir sobre el seu futur, lògicament els hem d’utilitzar”, ha reblat Mas en defensa del camí marcat per als propers mesos.
 
El president ha assegurat que “en països democràtics sòlids i consolidats no ho hauríem hagut de fer a través d’unes eleccions”, i ha lamentat que “no sempre hi hagi interlocutors als quals els agradi el diàleg, i encara menys la llibertat”.
 
“Apel·lem al diàleg, als valors democràtics, a la llibertat, a la capacitat d’entendre’ns, i demanem als nostres interlocutors que encara són a temps d’oblidar-se de les intoxicacions de la por i de les apel·lacions de l’engany i seure a la taula, de manera democràtica i civilitzada, per permetre que el poble català pugui decidir amb llibertat el seu futur”, ha demanat.
 
Respecte al nou equipament de Sant Carles de la Ràpita, el president ha destacat que  és una mostra clara que, en “aquests anys durs de recessió i crisi, s’ha prioritzat la inversió en les biblioteques i se n’han fet més”, arribant a assolir un mínim d’una biblioteca a cada capital de comarca i a totes les poblacions de més de 30.000 habitants.
 
Uns equipaments que ha qualificat com a idonis per “estendre la cultura, que és la millor manera de lluitar contra la barbàrie, la violència, la intolerància i la incomprensió”.
 
Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet