Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Sant Carles de la Ràpita ja té Museu de la Mar de l'Ebre

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Sant Carles de la Ràpita ja té Museu de la Mar de l'Ebre

Per fi ha obert les seves portes el nou Museu de la Mar de l'Ebre. Un espai cultural únic que, a través de dues exposicions inicials fa un repàs per la història i cultura marinera de la nostra localitat.

Sant Carles de la Ràpita ja té Museu de la Mar de l'Ebre Una de les dues exposicions que inauguren el Museu de la Mar de l'Ebre.

Sant Carles de la Ràpita ja té Museu de la Mar de l’Ebre. Ahir al matí, el que abans era l’edifici de les Casotes va obrir per primer cop com a Museu de la Mar de l’Ebre. El Conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila va ser l’encarregat d’inaugurar-lo juntament amb l’alcalde de la Ràpita, Joan Martin Masdeu i l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, en representació del Museu de les Terres de l’Ebre.

A l’acte, l’alcalde rapitenc va destacar l’esforç que s’ha fet per a que un projecte com aquest surti endavant i valora la feina feta per parts dels governs municipals d’aquests últims anys, que tots han anat tirant endavant aquest museu, del qual avui en podem gaudir tots.

Inauguració Museu de la Mar de l'Ebre                          El Conseller de Territori i Sostenibilitat,  Santi Vila, i l'Alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu

A més a més, la inauguració d’ahir va recordar a l’artista rapitenc Agustí Vizcarro, el qual dona nom la plaça que dóna accés al Museu.

 Dues exposicions amb molta història

En 900 metres quadrats distribuïts en dues plantes on trobem una àrea d’atenció al públic, una sala d’usos múltiples i des exposicions, les dues primeres: “La mar de l’Ebre: del Cap de Terme a Sol de Riu”, és un recorregut per les costes il·lustrat amb 3500 espècimens del col·leccionista rapitenc Joan Brunet. La segona, “Terme de Pescadors i mariners”, fa un repàs històric als esdeveniments que han tingut com a escenari la badia dels alfacs.

 

Aquest projecte que s’ha gestat durant gairebé 5 anys, en els quals  en el que hi ha hagut una feina molt important de remodelació de l’edifici i sobretot, de recol·lecció de material. Una tasca de creació del fons documental i de les col·leccions que ha estat possible gràcies a l’ajuda de moltes famílies rapitenques i de la comarca, que des d’un primer moment s’han oferit a donar objectes i material per a les exposicions del museu. 

Les dues primeres exposicions podran visitar-se gratuïtament de dimecres i diumenge, en horari de matí de les 11 hores a les 14 hores i de tarda, de les 16 hores a les 19 hores. 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet