Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Telefónica inicia el desplegament de fibra òptica

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Telefónica inicia el desplegament de fibra òptica

L’empresa instal·ladora sol·licitarà permís als propietaris dels immobles per entrar-hi el cablejat, una actuació que serà en tots els casos gratuïta per als ciutadans

La companyia Telefónica ha iniciat aquest mes de setembre el desplegament de fibra òptica a la Ràpita, on preveu oferir servei d’internet d’alta velocitat a gran part del municipi abans del proper Nadal.  Els treballs no tindran cap cost per a l’Ajuntament ni requeriran cap obra física ni noves rases a la via pública. Prèviament a qualsevol acció, l’empresa instal·ladora sol·licitarà permís als propietaris dels immobles per entrar-hi el cablejat, una actuació que serà, en tots els casos, gratuïta per als ciutadans. Segons la companyia, el desplegament de fibra a les llars es durà a terme pels passos existents del cablejat de telèfon de coure. Un cop efectuada la instal·lació, els clients que estiguin interessats en aquest servei d’Internet d’alta velocitat hauran de contactar amb la companyia per a contractar-lo.

 
La fibra òptica permet navegar a una velocitat molt superior a l’ADSL i, per exemple, descarregar i pujar continguts a 300 Mb. El regidor responsable de l’àrea de Noves Tecnologies, Àlex Cervera, ha demanat la col·laboració ciutadana i ha destacat la importància “que els propietaris autoritzin la instal·lació de manera àgil per facilita que el servei arribi a tothom, ja que si un edifici no dóna permís pot dificultar l’accés a l’edifici veí o dificultar que arribi el servei en aquella zona”.
 
Per la seva banda, Francesc Ridao, cap de creació de xarxa planta externa de Telefónica a Catalunya, en destacava els avantatges d’una tecnologia que “multiplica per cinc la velocitat de connexió respecte a l’ADSL, i això afavoreix tant al ciutadà que veu reduïda la velocitat de transmissió de la informació a les zones més perifèriques del municipi, i, per tant, més allunyades de la localització de la central, com als comerços perquè siguin més competitius i l’administració, més eficaç”.
 
Telefònica és la segona companyia a desplegar la fibra òptica al municipi després de Mas Mòbil que va efectuar els treballs corresponents a finals de 2016.  Per a qualsevol dubte o consulta, els ciutadans poden trucar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (OAC), o dirigir-se directament als serveis tècnics de les dependències municipals.
 
Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet