Inici ca Ajuntament Actualitat i comunicació Notícies Tres establiments homenatjats en la II Nit del Comerç a la Ràpita

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Tres establiments homenatjats en la II Nit del Comerç a la Ràpita

Caça i pesca Germans Arbó, Confeccions la Ràpita i la PIRSA són els tres comerços que van rebre un reconeixement per la seua llarga trajectòria

La Unió de Comerç Rapitenc va celebrar dissabte  la II Nit del Comerç, un acte concebut com un reconeixement a l'esforç i la constància dels comerços que han donat suport a l’entitat des dels seus inicis. Enguany durant la gala es va retre homenatge, per la seua llarga trajectòria, als establiments Caça i pesca Germans Arbó, Confeccions la Ràpita i la PIRSA.

Durant la nit, la presidenta de la Unió de Comerç Rapitenc, Natàlia Guart, va agrair l’esforç dels comerços associats “per convertir-se en un actiu dinamitzador i econòmic de primer ordre”. La regidora de Comerç, Conxi Vizcarro, va posar en valor també “el compromís i l’empenta per adaptar-se als nous temps, sent pioners en l’adopció d’algunes innovacions tecnològiques, com ara la posada en marxa de la primera web de productes de proximitat a Catalunya”.

Els tres trofeus entregats reconeixen la llarga carrera dels tres comerços homenatjats, que s’han sabut adaptar al canvi dels temps, exemples dels canvis socials que també ha viscut el municipi en les últimes dècades. Germans Arbó va obrir la seua primera botiga l’any 1984, primer al carrer València, on es reunien caçadors i pescadors rapitencs i va ser el primer lloc autoritzat per a la venda de productes de pirotècnia. L’any 2016, ja al carrer Sant Isidre, van fer una nova reforma i van tornar a disposar del servei d’armeria.

Confeccions la Ràpita va néixer amb el nom de retalls la Ràpita i de la mà de Paquita l’any 1973, primer al carrer Calderon de la Barca i després al Sant Isidre, on encara està avui la tenda, ara venent roba ja confeccionada perquè amb el temps els clients van preferir comprar la moda la feta i no els retalls, com passava quan van començar, i Confeccions la Ràpita va veure i adaptar-se ràpid a aquesta tendència. L’establiment s’implica amb la vida social del poble organitzant desfilades sense descuidar mai la qualitat de servei als clients.

I finalment el premi a l’establiment de llarga vida ha estat enguany per a PIRSA, que el 2018 va complir 50 anys des de la seua fundació, un fet que va significar una gran innovació en l’àmbit local i ebrenc. Constituïda per 9 socis, i amb 22 treballadors, significava la unió de tots els forners rapitencs, que a partir d’aquell moment podien treballar d’una altra manera i es dotaven d’una infraestructura preparada per donar millor servei. Els primers anys van requerir molts esforços i sacrificis abans d’aconseguir els objectius. Així, la PIRSA ha combinat des dels orígens la innovació tecnològica i empresarial amb la identificació amb la manera de ser del poble i amb els cicles anuals, i sempre ha estat present a les grans cites populars.

Per tancar la II Nit del Comerç es va fer el sorteig de la Campanya de Nadal. Els premis van ser per a Josep Sorolla (amb un tiquet de compra d’Oh Mami), Àngels Sancho (Impacte Sports) i Maria José Félix (Míriam Regals).

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet