Inici ca Ajuntament Notícies La Ràpita enceta les Jornades Culturals, que s’allargaran durant tot el mes de setembre

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita enceta les Jornades Culturals, que s’allargaran durant tot el mes de setembre

La Mostra d’Arts Sonores i Visuals Eufònic, el cicle de conferències “Viure de la mar”, i Murramundo, alguns dels plats forts de les jornades.

Sant Carles de la Ràpita enceta aquest dijous, 31 d’agost, amb l’acte inaugural d’Eufònic (Festival d’Arts Sonores i Visuals de les Terres de l’Ebre) les Jornades Culturals d’aquest 2017, que s’allargaran fins el proper  22 de setembre. Des dels actes més tradicionals com la trobada de gegants, o el festival folklòric dels Alfacs, fins a novetats com l’actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, el Cicle Gaudí i l’Acadèmia del Cinema Català, o la celebració del Murramundo.  
 
Segons la regidora de Cultura, Èrika Ferraté, “es tracta d’oferir una varietat d’activitats, algunes de les quals van adreçades a públics molt concrets i d’altres que es poden gaudir en família per la seva transversalitat. Totes i cadascuna d’elles tenen la seva importància i rellevància dintre de les jornades per algun motiu. Algunes d’elles, perquè són un clàssic a la Ràpita i perquè porten implícita la col·laboració i la implicació de la majoria de les entitats culturals tradicionals de la Ràpita; altres, perquè posen de manifest la idiosincràsia rapitenca, els nostres costums, passats i presents, la nostra manera de ser, de viure”. 
 
Així, per donar continuïtat a una de les novetats dels darrers anys com és el cicle de conferències de caràcter històric que venen celebrant-se e l’Església Nova, la regidoria de Cultura ha programat dos xerrades per al 5 i 6 de setembre sota el títol “Viure de la mar”, en què  Joan Canício parlarà de la vida a bord dels pailebots i la importància de la navegació de cabotatge a la Ràpita; i Joan Cartes ho farà del fet de viure de la pesca. Des del punt de vista musical, destaca en la programació d’aquestes jornades culturals el concert que Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries oferirà el divendres 8 de setembre, a les 23.00 h a l’amfiteatre del Parc de Garbí, la setena edició d’“Un Concert per la Ràpita la nit del 10 de setembre o la continuació del Festival internacional de guitarra i dels Ritmes dels Alfacs encetats aquest mes d’agost, sense deixar de banda tota la cartellera del festival Eufònic, que contempla un total de 24 actuacions sonores i visuals, repartides entre sis espais característics o emblemàtics del municipi. També hi podrem trobar 8 tallers (dels quals dos seran infantils), una jornada pensada per ajudar el sector de les creacions visuals i una Taula-debat.  
 
Una de les activitats diferenciadores enguany serà la celebració del Murramundo,  la trobada internacional dels jugadors de morra del Mediterrani que aproparà a la Ràpita més de 200 persones vingudes d’arreu i per a la qual s’ha preparat un reguitzell d’activitats per viure aquesta trobada de forma lúdica i festiva. 
D’altra banda, el cap de setmana del 9 i 10 de setembre tindrà lloc a l’Església Nova la cinquena edició de ‘Camins conscients’, amb activitats pràctiques i xerrades relacionades amb el creixement personal i la salut. Presentacions literàries, exposicions artístiques i tallers infantils, així com els actes institucionals al voltant de la Diada Nacional de Catalunya, serviran per arrodonir una programació cultural que conviurà amb les festes dedicades a la Mare de Déu de la Ràpita, la patrona de la població, les quals inclouen quatre dies de correbous, entre d’altres actes.  
 
A més, segons ha volgut destacar la regidora Èrika Ferraté, les jornades culturals “comptaran enguany amb la disponibilitat d’un equipament important com és l’auditori municipal inaugurat aquest estiu i que està destinat a convertir-se, juntament amb la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, l’Església Nova i el Museu de la Mar de l’Ebre, es convertirà en una icona de la cultura per a la Ràpita”.   
 
 
-PROGRAMA JORNADES CULTURALS 2017  
 
FESTIVAL EUFÒNIC 
Dijous 31 d’agost, a les 20.15 h, a l’Auditori Sixto Mir: inauguració d’Eufònic, amb l’actuació de Carles Viarnés i Corral. 
Dijous 31 d’agost, a les 21.45, al punt de trobada del festival Eufònic: Sonido Tupinamba (dj). 
Divendres 1 de setembre, a les 11.00 h,  al Camp d’aprenentatge: Los Voluble + Bulos.net: ‘Diálogos Electro Flamencos’. 
Divendres 1 de setembre, a les 16.30 h, a la biblioteca SJA: Libertar.io:’Dta exploit’. 
Divendres 1 de setembre, a les 17.00 h, al mercat vell: Espinoza 
Divendres 1 de setembre, a les 18.00 h, al mercat vell: Ex Continent 
Divendres 1 de setembre, a les 18.45 h, al mercat vell: Les Rauchen Verboten 
Divendres 1 de setembre, a les 19.45 h, al mercat vell: Somadamantina 
Divendres 1 de setembre, a les  19.00 h, a l’Església Nova: Shoeg 
Divendres 1 de setembre, a les 20.30 h h, a l’Església Nova: Marina Herlop 
Dissabte 2 de setembre, a les 22.30 h, al recinte firal: Lucient 
Dissabte 2 de setembre, a les 23.00 h, al recinte firal: Skygaze + Drömnu 
Dissabte 2 de setembre, a les 00.10, al recinte firal: Farai 
Dissabte 2 de setembre, a les 01.30 h, al recinte firal: Anímic 
Dissabte 2 de setembre, a les 02.40 h, al recinte firal: Radio Control 
Dissabte 2 de setembre, a les 10.30 h, al Museu de la Mar de l’Ebre: Varvara & Mar: ‘super-Documentation. 
Dissabte 2 de setembre, a les 12.30 h, a la biblioteca SJA: Marius Watz: ‘All your vectors are belong to us’. 
Dissabte 2 de setembre, a les 17.00 h, a l’antic convent: Jonás Gruska 
Dissabte 2 de setembre, a les  17.00 h, a la biblioteca SJA: Taula de debat : ‘Tecnologies de la migració’. 
Dissabte 2 de setembre, a les 17.00 h, al mercat vell: Martí Guillem Císcar 
Dissabte 2 de setembre, a les 18.00 h, al mercat vell: : Los Voluble + Bulos.net: ‘Diálogos Electro Flamencos’. 
Dissabte 2 de setembre, a les 18.45 h, al mercat vell: Júlia 
Dissabte 2 de setembre, a les 19.45, al mercat vell: Museless 
Dissabte 2 de setembre, a les 19.00 h, a l’Església Nova: Sontag Shogun 
Dissabte 2 de setembre, a les 20.30 h, a l’Església Nova: Lidia Damunt 
Dissabte 2 de setembre, a les 22.30 h, al recinte firal: Lucient 
Dissabte 2 de setembre, a les 23.00 h, al recinte firal: Bola i Laetitia Moras 
Diumenge 3 de setembre, a les 00.10, al recinte firal: Indian Wells i Florence To 
Diumenge 3 de setembre, a les 01.20 h, al recinte firal: Undo i Xavi Bové 
Diumenge 3 de setembre, a les 02.40 h, al recinte firal: Edgar de Ramón i Acid Thermal 
Diumenge 3 de setembre, a les 12.30 h, al Xiringuito de la costa: cloenda amb Ladilla Rusa + Santa Marta.  
***  
 
Dimarts 5 de setembre, a les 20.00 h, ruta teatralitzada ‘Monges, pirates i colons’, a càrrec del grup Xip Xap. Preu: 5 euros. 
 
Dimarts 5 de setembre, a les 21.00 h, al Maset: assaig obert per participar al Concert per la Ràpita. 
 
Dimarts 5 de setembre, a les 19.30 h, a l'Església Nova: cicle de conferències 'Viure de la mar'. Avui Joan Canício
parlarà de la vida a bord dels pailebots i la importància de la navegació de cabotatge a la Ràpita. 
 
Dimecres 6 de setembre, a les 21.00 h, al Maset: assaig obert per participar al Concert per la Ràpita. 
 
Dimecres 6 de setembre, a les 19.30 h,a l'Església Nova: cicle de conferències 'Viure de la mar'. Avui Joan Cartes parlarà de com era i és el fet de viure de la pesca.  
 
Dijous 7 de setembre, a les 20.00h, a l'Església Nova: inauguració de l'exposició d'olis i aquarel·les de José Vicens, amb el títol 'Estada a la Ràpita'. Es podrà visitar fins al 15 de setembre de les 17 a les 20 h.  
 
Dijous 7 de setembre, a les 19.30 h, cercavila pels carrers del Barri, a càrrec de la Banda de tambors i cornetes de la Ràpita. 
 
Dijous 7 de setembre, a les 21.00 h, al Maset: assaig obert per participar al Concert per la Ràpita. A continuació, a les 22.00 h, a la plaça Lluís Companys, assaig general amb la banda de l’AMR. 
 
Del 8 al 10 de setembre, quinzena edició de Murramundo, trobada internacional dels jugadors de morra del Mediterrani: 
 
Divendres 8, a les 23.00, a l’amfiteatre del Parc de Garbí: concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. A continuació, sessió dj Petit Comité. 
 
Dissabte 9, a les 11 h, a l’Auditori Sixto Mir: presentació de Murramundo. Presentació de l’aplicació del joc de la morra ‘Samurra’ i xerrada amb Víctor Baroja, president de la Federació Catalana de Joc Tradicional. 
 
Dissabte 9, a les 18 h, al Parc de Garbí: inici del Campionat de morra. Jocs tradicionals i narració del conte ‘Belindo lo monstruo’, amb l’actriu Jordina Biosca.  
 
Dissabte 9 de setembre, a les 19.30 h, a la plaça del Cóc: 29è Festival Folklòric dels Alfacs, amb l’Esbart Dansaire Rapitenc i la Colla sardanista i de jotes de Deltebre. 
 
Dissabte 9 i diumenge 10 de setembre, a l’Església Nova: cinquena edició de Camins conscients, amb activitats pràctiques i xerrades relacionades amb el creixement personal i la salut. 
 
Dissabte 9 de setembre, a les 21.30 h, a l’Església Nova: 22è Festival internacional de guitarra, amb l’actuació de ‘The bluester duo’ (nit de blues). 
 
Dissabte 9 de setembre, a les 23.00 h, a l’amfiteatre del Parc de Garbí: Ritmes dels Alfacs, amb l’actuació del grup ‘Some Rock’.  
 
Diumenge 10 de setembre, durant tot el matí, als baixos de l’antic Garbeach: torneig d’escacs, organitzat pel Club d’Escacs La Ràpita. 
 
Diumenge 10 de setembre, a partir de les 19.00 h, a la plaça del Cóc: actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya (veure programa de festes de la Mare de Déu de la Ràpita). 
 
Diumenge 10 de setembre, a les 22.00 h, a la plaça del Cóc: 7a edició d’’Un concert per la Ràpita’, amb la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca, l’Orfeó Pau Casals, la Coral del Casal Municipal del Jubilat, la Coral de la Casa del Mar, la Coral de l’AMR i el cor participatiu de la Ràpita. 
 
Dijous 14 de setembre, a les 18.00 h, a la biblioteca Sebastià Juan Arbó: taller d’estels i avions poètics, amb Roser Subirats. Cal fer inscripció prèvia gratuïta. 
 
Dissabte 16 de setembre, a les 12 h, al mercat municipal: L’hora del vermut musical. 
 
Dissabte 16 de setembre, a les 18.30 h, inici de la cercavila de la trobada de gegants i capgrossos, organitzada per la Colla gegantera de la Ràpita  
 
Dijous 21 de setembre, a les 18.30 h, a la biblioteca Sebastià Juan Arbó: Presentació de ‘La filla estrangera’, de Najat ElHachmi. 
 
Dijous 21 de setembre, a les 21.00 h, a l’Auditori Sixto Mir: cicle Gaudí amb la projecció de la pel·lícula ‘Incerta glòria’. 
 
Del 29 de setembre al 29 d'octubre de 2017: exposició de Raúl Tapia, guanyador de la segona edició del premi d'escultura Agustí Vizcarro.    

 

 

La Ràpita, 31 d’agost de 2017   

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet