Inici ca Ajuntament Notícies Una seixantena de voluntaris de La Ràpita participen en la neteja del Trabucador

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Una seixantena de voluntaris de La Ràpita participen en la neteja del Trabucador

L'acció, impulsada per la regidoria de Medi Amnbient, va permetre recollir entre 800 i 1.000 quilos de brossa

Una seixantena de voluntaris de La Ràpita van participar ahir en les tasques de recollida de residus a la platja del Trabucador, una acció emmarcada en la campanya ‘Per un Delta Net’ que es va fer de manera simultània a un total de set municipis, amb el suport del Parc Natural del Delta de l’Ebre. A La Ràpita, impulsada per la regidoria de Medi Ambient, la jornada va permetre recopilar entre 800 i 1.000 quilos de brossa, especialment plàstics.

El regidor de Medi Ambient, Carlos Sanchis, ha explicat que “un primer mostreig evidencia,  un cop més,  que al voltant del 75% dels residus són plàstics, majoritàriament envasos i embalatges, mentre que un alter 25% del total està formant entre residu d’origen metàl·lic, tèxtil i vidre principalment”.

Els voluntaris van anar recollint els residus fins omplir dos contenidors. Tot i el volum, s’ha detectat una disminució de la brossa, de resultes de la campanya de neteja efectuada per l’Ajuntament l’estiu passat, en la que es van recollir 70 contenidors amb un total de 30 tones de residus. “El volum de brossa que hem trobat és molt menor a la d’altres campanyes, bàsicament perquè amb les intervencions a l’estiu es va eliminar bona part de l’històric que residus que s’havia anat acumulant a la zona al llarg dels anys”, ha assegurat Sanchis.

La campanya ‘Per un Delta Net’ serveix també per constribuir a la conscienciació ciutadana sobre la necessitat de reduir la generació de residus amb un consum més responsable i també d’adoptar canvas de comportació pel que fa a la gestió d’aquests residus.

Enguany, i com a part d'una prova pilot, una part del plàstic recollit s'enviarà a una ONG francesa que es dedica a reciclar aquest tipus de material i que els abocadors rebutgen per la quantitat de sorra i d'aigua que acumulen, per tal de testar les possibiltitats de reutilització.

L’Ajuntament de La Ràpita, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha agraït la col·laboració de les persones voluntàries la seua participació desinteressada, així com a l’Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre i a les societats de caçadors de la Ràpita, el Poble Nou del Delta I Amposta pel seu treball de neteja de la Llacuna de l’Encanyissada.

La propera cita de la campanya Delta Net  serà la jornada del 14 de maig en el marc de la campanya ‘Let’s Clean Up Europe’, seguida de la neteja de la Punta de la Banya i al llarg de l’any es portaran a terme conferències, xerrades  I diverse activitats escolars per abordar aquesta problemàtica que afecta els espais naturals.

 

 

 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet