Inici ca Serveis Servei d'Arxiu Municipal Voluntariat

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

 • 977 740 100
  Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

 • 112 Emergències
 • 061 Urgències sanitàries
 • 112 Bombers
 • 112 Mossos d'Esquadra
 • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

Voluntariat


Campanya de Voluntariat Cívic del Servei d’Arxiu Municipal de Sant Carles de la Ràpita. Any 2019.

El Servei d’Arxiu Municipal vol apropar-se als ciutadans i difondre els seus fons a través d’un projecte de voluntariat cívic. I ho vol fer amb la participació activa d’aquells ciutadans que disposen de temps lliure i voluntat per ajudar de forma altruista a la preservació i difusió del patrimoni de l’arxiu municipal. Així neix aquesta campanya que es realitzarà durant l’any 2019 i que proposa als voluntaris participar en les tasques d’organització i classificació de diversos fons i col·leccions que es custodien a l’Arxiu Municipal. En especial:
 
 • Els reportatges fotogràfics del Subfons de la Revista Ràpita.
 • Documentació Històrica del Fons de l’Ajuntament.
 • La inclusió d’altres fonts encara per inventariar i integrar dins de l’Arxiu Municipal (Fons dels Regants de la Dreta de l’Ebre, Hermandad Sindical de Labradores y Ganaderos, etc.).
 
Els objectius que es volen assolir són els següents:
 
 • Fer partícip el poble en l’organització i descripció dels fons ingressats a l’arxiu, ja que són fons de tot el municipi.
 • Incentivar la participació d’aquella gent que disposa dels coneixements, l’experiència i les vivències que la fan una gran coneixedora de Sant Carles de la Ràpita  i de la seva història.
 • Difondre el Patrimoni Documental que es custodia en el Servei d’Arxiu Municipal.
 • Rescatar el Patrimoni Documental identificat del municipi que encara s’ha d’incloure en el Quadre de Fons del Servei d’Arxiu Municipal.
 • Donar formació en l’àmbit de l’Arxivística i de la Gestió Documental, sobretot en aspectes com l’organització, la classificació i la descripció documental.
 
Qui pot ser voluntari i com?
 
El projecte s’adreça als rapitencs i les rapitenques que vulguin ajudar a ordenar, classificar, digitalitzar i descriure els fons documentals que custodia el Servei d’Arxiu Municipal. Una col·laboració que sempre serà guiada i coordinada pel personal de l'arxiu municipal i amb l’interès d'acostar el patrimoni documental a la ciutadania i, alhora, aprofitar-ne els seus coneixements com a complement a les tasques d'arxiu que ja es realitzen.

Aquestes tasques de voluntariat es realitzaran dins de l’horari d’obertura al públic del Servei d’Arxiu Municipal, ja que les tasques han de ser supervisades per l’Arxiver Municipal. El total d’hores destinades es limitarà a 40 hores mensuals dividides i/o organitzades entre el total de voluntaris.

Per assolir correctament els objectius fixats i primant la qualitat a la quantitat, també es limitarà el número de voluntaris a 3 durant l’any 2019.

Els voluntaris seran formats en les tècniques del tractament documental i només podran realitzar tasques per les quals hagin estat formats.
 
És per això que es valorarà especialment que tinguin coneixements de català, d’informàtica (entorn office) i en àrees relacionades (Art, Humanitats, Fotografia, Arxivística), encara que no serà un requisit excloent.
 
Els ciutadans que vulguin ser voluntaris hauran de demanar-ho presentant la Sol·licitud campanya voluntariat 2019 a l’Ajuntament.

 

 

Servei d'Arxiu Municipal

 

 Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet