Inici L’escamarlà serà el producte protagonista de les properes jornades gastronòmiques a la Ràpita

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

L’escamarlà serà el producte protagonista de les properes jornades gastronòmiques a la Ràpita

El Vermut de l’Escamarlà, el proper 22 de febrer, donarà el tret de sortida a les jornades gastronòmiques dedicades a aquest producte, que se celebraran fins al 7 de maig.

El Col•lectiu de Cuina la Ràpita i la regidoria de Turisme han presentat aquest matí el proper Vermut de l’Escamarlà i les cinquenes Jornades Gastronòmiques dedicades a aquest producte. La presentació s’ha fet a l’Espai Gastronòmic del Mercat municipal, i ha estat presidida per l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós; la regidora de Turisme, Rosa Anglès; la presidenta del Col·lectiu de Cuina, Imma Bòria; i el secretari de la confraria de pescadors Verge del Carme, Joan Balagué; acompanyats de restauradors locals. A més, durant la presentació, el xef del restaurant Can Batiste, Jordi Vidal, i jove participant del programa Masterchef Junior, Arnau Bel, han fet una demostració de cuina de l’escamarlà, que ha fet despertar els sentits als assistents que després han assaborits els seus plats.
 
El Vermut de l’escamarlà se celebrarà el proper 22 d’abril al pavelló firal i servirà per donar el tret de sortida a les jornades gastronòmiques dedicades al mateix producte, que s’allargaran fins al 7 de maig i en què hi participaran 11 restaurants de la localitat. A més, per a l’ocasió, Turisme la Ràpita i l’Estació Nàutica del municipi han preparat uns paquets turístics que inclouen els menús de les jornades, allotjament i activitats al delta de l’Ebre, com una ruta cicloturística per les llacunes i una ruta en vaixell per les muscleres.
 
La regidora de Turisme, Rosa Anglès, ha destacat que “totes aquestes iniciatives son fruit del treball conjunt entre els diferents agents privats i l’administració pública, que ens permet promocionar la nostra oferta com a destinació turística gastronòmica i, al mateix temps, desestacionalitzar la temporada turística”.
 
Per la seva banda, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha subratllat que “tots els esdeveniments que organitzem no persegueixen cap altre objectiu que dinamitzar l’economia del nostre poble i, en aquest cas, des de la gastronomia, que és un dels elements diferenciadors de la Ràpita, busquem generar impactes econòmics positius en diferents sectors”.
 
Durant el Vermut de l’Escamarlà, que arrencarà a les 12 del migdia al pavelló firal, es podran degustar plats com escamarlans saltejats amb shitake portobello i ceba dolça; escamarlans glacejats amb all i oli d’all escalibat i bris de safrà; o all i pebre d’escrita i escamarlans. El tiquet de degustació tindrà un preu de 5 euros i inclourà dos racions i una beguda. A les jornades del 22 d’abril al 7 de maig, els preus dels menús als restaurants oscil·laran entre els 28 i els 40 euros. 

 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet