Inici La Ràpita enceta les jornades culturals, que s’allargaran durant tot el mes de setembre

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita enceta les jornades culturals, que s’allargaran durant tot el mes de setembre

La Mostra d’Arts Sonores i Visuals Eufònic, el cicle de conferències “Viure de la mar”, i Murramundo, alguns dels plats forts de les jornades.

 La Ràpita enceta aquest dijous, 31 d’agost, amb l’acte inaugural d’Eufònic (Festival d’Arts Sonores i Visuals de les Terres de l’Ebre) les Jornades Culturals d’aquest 2017, que s’allargaran fins el proper  22 de setembre. Des dels actes més tradicionals com la trobada de gegants, la presentació del guanyador del premi de narrativa Sebastià Juan Arbó o el festival folklòric dels Alfacs, fins a novetats com l’actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, el Cicle Gaudí i l’Acadèmia del Cinema Català, o la celebració del Murramundo.

Segons la regidora de Cultura, Èrika Ferraté, “es tracta d’oferir una varietat d’activitats, algunes de les quals van adreçades a públics molt concrets i d’altres que es poden gaudir en família per la seva transversalitat. Totes i cadascuna d’elles tenen la seva importància i rellevància dintre de les jornades per algun motiu. Algunes d’elles, perquè són un clàssic a la Ràpita i perquè porten implícita la col·laboració i la implicació de la majoria de les entitats culturals tradicionals de la Ràpita; altres, perquè posen de manifest la idiosincràsia rapitenca, els nostres costums, passats i presents, la nostra manera de ser, de viure”.

Així, per donar continuïtat a una de les novetats dels darrers anys com és el cicle de conferències de caràcter històric que venen celebrant-se e l’Església Nova, la regidoria de Cultura ha programat dos xerrades per al 5 i 6 de setembre sota el títol “Viure de la mar”, en què  Joan Canício parlarà de la vida a bord dels pailebots i la importància de la navegació de cabotatge a la Ràpita; i Joan Cartes ho farà del fet de viure de la pesca. Des del punt de vista musical, destaca en la programació d’aquestes jornades culturals el concert que Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries oferirà el divendres 8 de setembre, a les 23.00 h a l’amfiteatre del Parc de Garbí, la setena edició d’“Un Concert per la Ràpita la nit del 10 de setembre o la continuació del Festival internacional de guitarra i dels Ritmes dels Alfacs encetats aquest mes d’agost, sense deixar de banda tota la cartellera del festival Eufònic, que contempla un total de 24 actuacions sonores i visuals, repartides entre sis espais característics o emblemàtics del municipi. També hi podrem trobar 8 tallers (dels quals dos seran infantils), una jornada pensada per ajudar el sector de les creacions visuals i una Taula-debat.

Una de les activitats diferenciadores enguany serà la celebració del Murramundo,  la trobada internacional dels jugadors de morra del Mediterrani que aproparà a la Ràpita més de 200 persones vingudes d’arreu i per a la qual s’ha preparat un reguitzell d’activitats per viure aquesta trobada de forma lúdica i festiva.

D’altra banda, el cap de setmana del 9 i 10 de setembre tindrà lloc a l’Església Nova la cinquena edició de ‘Camins conscients’, amb activitats pràctiques i xerrades relacionades amb el creixement personal i la salut. Presentacions literàries, exposicions artístiques i tallers infantils, així com els actes institucionals al voltant de la Diada Nacional de Catalunya, serviran per arrodonir una programació cultural que conviurà amb les festes dedicades a la Mare de Déu de la Ràpita, la patrona de la població, les quals inclouen quatre dies de correbous, entre d’altres actes.

A més, segons ha volgut destacar la regidora Èrika Ferraté, les jornades culturals “comptaran enguany amb la disponibilitat d’un equipament important com és l’auditori municipal inaugurat aquest estiu i que està destinat a convertir-se, juntament amb la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, l’Església Nova i el Museu de la Mar de l’Ebre, es convertirà en una icona de la cultura per a la Ràpita”. 

Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet