Inici La Ràpita, pionera a les Terres de l’Ebre en el desplegament del programa TEI

Atenció ciutadana

Atenció en linea

Atenció telefònica

  • 977 740 100
    Informació i tramitació

Atenció presencial

Telèfons d'urgències

  • 112 Emergències
  • 061 Urgències sanitàries
  • 112 Bombers
  • 112 Mossos d'Esquadra
  • 091 Policia Nacional
Altres telèfons d'urgències >

La Ràpita, pionera a les Terres de l’Ebre en el desplegament del programa TEI

Es tracta d’un programa que implica a tota la comunitat educativa amb la finalitat de millorar la integració escolar dels alumnes i treballar per una escola inclusiva i no violenta. A partir del curs vinent, els quatre centres educatius del municipi aplicaran el programa TEI.

Fer que els alumnes passin d'espectadors a protagonistes. Aquesta és la clau que proposa el programa Tutoria Entre Iguals, TEI, una fórmula contra la violència i l'assetjament escolar nascuda en un institut de Barcelona i que ja s'aplica en més de 350 escoles i instituts de tot Espanya. La Ràpita aplicarà aquest programa de forma pionera a les Terres de l’Ebre a partir del curs vinent als quatre centres educatius del municipi (Institut Els Alfacs, escola Carles III, escola Horta Vella i col·legi Sagrada Família). Segons el regidor d’Ensenyament de l’ajuntament de la Ràpita, Àlex Cervera, “l’objectiu és que tota la comunitat educativa s’impliqui en la consecució d’una escola inclusiva i no violenta. Es necessita una impliació completa i que ho aprovi el consell escolar i, per aquest motiu, em congratula que tots els centres educatius de la Ràpita hagin volgut sumar-s’hi perquè ens permetrà treballar millor pels objectius del programa, ja que, tot i que els casos més greus d’assetjament escolar acostumen a donar-se al nivel de secundària, quan es comencen a coure és a primària”. 

 
A l’institut Els Alfacs, ja han començat a preparar aquest projecte amb una formació específica adreçada al professorat d’ESO. La resta de centres realitzaran la formació el proper mes de setembre, amb l’objectiu que el programa TEI comenci a implementar-se amb l’inici del nou curs escolar. Tot i aquesta formació al professorat, el pes del programa recau en els alumnes. Entre els mateixos professors hi ha un coordinador, però s'encarrega, sobretot, de suggerir solucions i actuar en els casos més greus. 
 
La clau és senzilla: els alumnes més grans es converteixen en 'tutors' d'altres més petits. Els de cinquè de primària, dels de tercer, i, a secundària, els de tercer de l'ESO, dels de primer.  I un factor important és actuar sobre petites accions quotidianes que se sap que són precursores de les agressions, com aïllar a algú o insultar-lo.
 
Accions del document
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ·CIF: P4313800G · Pl. Carles III, 13 · 43540 · Sant Carles de la Ràpita · Tel. 977 740 100 · ajuntament@larapita.cat    /     Desenvolupat per: Semic Internet